Доступність посилання

ТОП новини

Серед кандидатів на посади мерів на Івано-Франківщині не спостерігається особливої активності


Серед кандидатів на посади мерів на Івано-Франківщині не спостерігається особливої активності

Івано-Франківськ, 21 лютого 2002 – Винятком є лише два міста – Яремча та Коломия. Там, відповідно, зареєстровано 11 та 9 претендентів на посаду міського голови. В Івано-Франківську на посаду мера претендує поки що одна людина – нинішній міський голова Зіновій Шкутяк.

Згідно з інформацією, яку надала Івано-Франківська міська виборча комісія, є ймовірним подання документів ще двома кандидатами на посаду мера міста. В інших містах Прикарпаття найчастіше на посаду мера претендує всього одна людина.

Як правило, лише по 2 кандидати виборюватимуть місця депутатів обласної ради. Цього своєрідного феномену небажання йти до обласної ради не можуть пояснити зараз навіть аналітики.

Представляти виборців в Івано-Франківській обласній раді прагнуть здебільшого керівники виробничих колективів, приватних структур та фермерських господарств. Як і на попередніх виборах до місцевих органів влади, зберігається стійка тенденція до представництва серед депутатів перших керівників районів, а точніше – голів райдержадміністрацій. Більше половини з них повторно балотуватимуться в депутати обласної ради.

Найбільше ж пожвавлення панує в черзі на депутатські місця в парламенті. У кожному з шести виборчих округів Івано-Франківщини на депутатський мандат Верховної Ради претендує понад 10 осіб, які представляють найрізноманітніші політичні сили. У виборчих комісіях стверджують, що, загалом, ситуація напередодні виборів на Прикарпатті є спокійною і поки що виборчі перегони, практично, нікого, окрім самих кандидатів, особливо не цікавлять.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG