Доступність посилання

ТОП новини

Чеська Республіка переживає справжній хокейний бум. Хокейні змагання дивиться щодня 1,5 мільйона чехів


Чеська Республіка переживає справжній хокейний бум. Хокейні змагання дивиться щодня 1,5 мільйона чехів

Прага, 20 лютого 2002 - Чеські лікарі назвали це явище »олімпійським синдромом». Ідеться про значне зростання кількості лікарняних, виданих поліклініками від часу відкриття Олімпіади в Лейк Плесіді. Зі скаргами на болі голови, підвищений тиск і загальну втому приходять до лікарів передусім чоловіки. Переважно вони з кухлем пива просиджують цілі ночі, щоб не пропустити ні миті з безцінного хокейного часу. За статистикою нічні хокейні змагання дивиться щодня, точніше – щоночі півтора мільйонів чехів. А останній матч спостерігало ще й 5 відсотків дорослого жіночого населення країни. Якщо від в цілому 10 мільйонів чеських громадян відняти немовлят, жінок і немічних осіб, то картина стає очевидною: нині хокейні змагання за олімпійське золото дивиться майже все доросле чоловіче населення.

Хокей оволодів і чеською біржею цінних паперів. Так рекордне за останній час сповільнення операцій купівлі й продажу акцій лежить на сумлінні чеського хокею. І взагалі сьогодні тяжко знайти хоча б якусь сферу життя, на котру події зимової Олімпіади не наклали б свій відбиток. Вечірніми годинами в містах і селах вулиці немов вимирають, зате по вінця заповнюються бари, кав’ярні і, звичайно, господи, тобто пивні ресторанчики. Їхні власники заздалегідь подбали, щоб до телевізора мали доступ усі і щоб не забракло пива. А цієї середи в Празі на центральній площі міста були підняті два великих екрани. Це вже столична мерія подбала про те, щоб зробити хокейні маті доступними для всіх.

Навіть після програшу чеської збірної в олімпійські ворота влітатимуть чеські шайби. Річ у тім, що найкращі у світі шайби виробляють чехи. 9 з половиною тисяч шайб і для олімпіади в Лейк Плесіді надіслала невеличка моравська фірма ҐУФЕКС. Тобто і у фінальному матчі через усе хокейне поле пролетить виграшна, золота шайба з написом »Зроблено в Чеській Республіці».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG