Доступність посилання

ТОП новини

Трагічні події на Прикарпатті


Трагічні події на Прикарпатті

Івано-Франківськ, 22 лютого 2002 - На Івано-Франківщині згоріла одна з найкрасивіших дерев’яних церков України - Греко-католицький храм святого архистратига Михаїла. Історики стверджують, що мистецька вартість цієї будівлі не піддається оцінці.

Храм загинув у вогні впродовж години. Церква була розташована в селі Олеша Городенківського району, що на Івано-Франківщині. Її було внесено до державного реєстру історичних пам’яток з позначкою про особливу цінність. Лише минулого року парафіяни відзначили сторіччя свого храму, який був збудований з дерева без жодного цвяха.

Від вогню будівлю не змогли врятувати ні місцеві мешканці, ні пожежники, які оперативно прибули на місце події. Вогонь повністю знищив дерев’яну споруду, завдавши збитків на 160 тисяч гривень. Історики та мистецтвознавці, тим часом, стверджують, що такі будівлі, практично, не мають адекватної матеріальної вартості. За фактом пожежі зараз ведеться дізнання. Електроенергія всередині церкви була вимкнена. Ймовірною причиною пожежі називають необережне поводження з вогнем, а точніше – залишену непогашену свічку.

За минулий рік на Прикарпатті вже згоріло три церкви саме з цієї причини. Однак пожежа стала не останньою трагедією на Івано-Франківщині.

У середу о двадцятій тридцять до Івано-Франківського міського управління внутрішніх справ надійшов сигнал про скоєне вбивство. Від численних вогнепальних ран загинув Володимир Євстратов, 1956 року народження, мешканець Києва, бізнесмен, зареєстрований під номером шостим у списку кандидатів до парламенту від Всеукраїнської партії трудящих.

Правоохоронні органи, прокуратура відмовились надати будь-яку детальну інформацію про особу потерпілого. Водночас з неофіційних джерел стало відомо, що Володимир Євстратов є засновником одного з банків, численних комерційних структур. Для розслідування цієї резонансної справи на Прикарпаття повинна прибути спеціальна слідча група Генеральної Прокуратури України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG