Доступність посилання

ТОП новини

Про останній скандал, в якому фігурують прізвища Дмитра Стрешинського, Леоніда Мініна, Леоніда Кравчука, Вадима Рабиновича, Леоніда та Андрія Деркача


Про останній скандал, в якому фігурують прізвища Дмитра Стрешинського, Леоніда Мініна, Леоніда Кравчука, Вадима Рабиновича, Леоніда та Андрія Деркача

Київ, 26 лютого 2002 - Україна входить до десятки держав – головних гравців на міжнародному ринку озброєнь. Ні для кого не секрет, що торгівля зброєю приносить гарні прибутки, і не є таємницею той факт, що зброю продають не лише легальним шляхом. Торгівля зброєю живить діяльність “чорного ринку”, нелегальних “торговців смертю”. Україна, за даними міжнародних дослідницьких і правоохоронних інституцій, належить до держав, за межі яких зброя вивозиться на “чорний ринок” озброєнь і далі, до рук терористичних і кримінальних груп.

Впливові західні видання, такі, як: “Jane’s Foreign Report”, “Christian Science Monitor” та інші,- упродовж останніх місяців час від часу звертають увагу своїх читачів на Україну як державу, чиї високі посадовці причетні до міжнародних афер, пов’язаних з нелегальною торгівлею зброєю. Місяць тому Західна преса заговорила про українську зброю, продану “торговцями смерті” афганському режимові Талібан. “Jane’s Foreign Report” наводить дані 95-го року: “Україна, не зважаючи на ембарго ООН, продала Талібану від 150 до 200 танків Т-55 і Т-62... Це здійснювалось за допомогою пакистанської розвідки та ізраїльсько-українського олігарха, який є персоною нон-грата у США”. Також видання зазначає, що, крім того, українська зброя з’являлась на “чорних ринках” Балканського півострова і у зонах військових конфліктів на африканському континенті.

Західні оглядачі і журналісти слушно зауважують, що нелегальний продаж зброї – не новина, сучасна історія зберігає чимало прикладів, коли до цього долучалися високі посадовці багатьох держав.

Українська проблема полягає в іншому: за понад десять років існування незалежної української держави, незважаючи на численні міжнародні скандали, пов’язані з нелегальною торгівлею зброєю, в самій Україні не було порушено жодної кримінальної справи проти чиновників, які зловживають своїм службовим становищем і нехтують законами України та міжнародними угодами, які спрямовані на боротьбу з нелегальним продажем зброї.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG