Доступність посилання

ТОП новини

Міністр оборони Ізраїлю Беньямін Бен Еліезер заявив про необхідність якомога швидше відновити ізраїле-палестинські переговори з питань безпеки


Міністр оборони Ізраїлю Беньямін Бен Еліезер заявив про необхідність якомога швидше відновити ізраїле-палестинські переговори з питань безпеки

У понеділок глава Палестинської автономії Ясир Арафат погодився відновити переговори, призупинені після того, як Ізраїль минулого тижня відмовився надати йому повну свободу пересування. Арафат від початку грудня заблокований ізраїльськими силами у місті Рамаллах на Західному березі Йордану.

Палестинський лідер також висловив цілковиту підтримку мирної пропозиції Саудівської Аравії, в які мовиться, що арабські країни готові визнати державу Ізраїль, якщо останній поверне окуповані після війни 1967-го року арабські території.

Шеф делегації палестинців на переговорах з Ізраїлем Саеб Ерекат сказав сьогодні в Рамалаху:

"На мою думку, ідеї саудівського принца Абдулли є найбільш суттєвими з тих, що надходили від арабського світу з часів Мадридської мирної конференції. Я сподіваюся, що ці ідеї знайдуть відгук в американців та ізраїльтян і в цілому світі. Я вважаю їх дуже стратегічними". Речниця ізраїльського МЗС Яффа Бенарі сказала сьогодні в Єрусалимі:

"Ми сприймаємо саудівську ініціативу як надзвичайно важливу. І, на нашу думку, вона знаменує собою дуже серйозний позитивний розвиток мирного процесу" Держсекретар США Колин Пауелл назвав такі пропозиції "важливим кроком".
XS
SM
MD
LG