Доступність посилання

ТОП новини

Білорусів позбавили українського сала - вони пишуть скарги офіційній газеті


Білорусів позбавили українського сала - вони пишуть скарги офіційній газеті

Мінськ, 27 лютого 2002 - Сьогоднішнє число офіційної білоруської газети "Звязда" вийшло з публікацією під заголовком "Куди поділося українське сало?" Як стало відомо, в Гомелі - другому найбільшому місті Білорусі - з місцевого ринка вигнали українців.

До кореспондента офіційної газети "Звязда" в Гомелі звернувся місцевий мешканець Василь Бондар. Його цитує газета:

"Моя сім’я дуже любить українське сало - смачне, калорійне, з м’якшою шкуркою золотистого кольору, і я постійно купляв його на центральному ринку. Але ось пішов туди цими днями та розчарувався: за прилавками - жодного українця з салом. Такого ніколи не було - ні в радянські, ні в пострадянські часи. Почав розпитувати людей, у чому справа, а відповідь почув: прогнали українців з ринку, заборонили їм тут продавати свій товар".

Читач Василь Бондар просить офіційну газету розібратися та висловлює думку, що "багато гомельчан будуть незадоволені тим, що українців відлучають від нашого ринку".

Гомельський кореспондент газети "Звязда" пише, що йому дзвонили ще кілька мешканців обласного центру, тому він звернувся до директора центрального ринку Гомеля Юрія Мільто, який підтвердив, що до 10 лютого на цьому ринку справді були присутні українці. Але, на відміну від місцевих індивідуальних підприємців, вони орендували торговельне місце не на місяць, а на коротший строк.

Директор ринку також процитував розпорядження обласного споживсоюзу, відповідно якому одним з головних завдань ринку є розширення власної торгівлі. За словами Юрія Мільто, з цією метою зараз триває перепланування торговельних місць, і на двох українських рядах віднині продає товари сам ринок. "Взагалі ж українців з ринку ніхто не виганяє, - пише газета "Звязда та додає: Через деякий час для їхньої торгівлі буде відведено десять-одинадцять місць. Щоправда, це менш, чим було раніше, але, думається, достатньо для задоволення потреб аматорів українського сала".

Отже, українців ніхто з гомельського ринку нібито не вигнав, а сала все одно немає. І коли буде - навіть офіційна газета Білорусі не знає.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG