Доступність посилання

ТОП новини

Передвиборчі скандали в Одесі тривають


Передвиборчі скандали в Одесі тривають

Одеса, 26 лютого 2002 - Тривають незрозумілі події у різноманітних територіальних виборчих комісіях Одеси. На думку опозиції, все це відбувається з метою усунення незалежних від влади спостерігачів та членів комісій.

Як стало відомо, 26 лютого в Одесі відбулася знакова подія, а саме засідання окружної виборчої комісії №137.

За словами голови міського виборчого штабу блоку Віктора Ющенка “Наша Україна” Володимира Курінного, “ засідання було проведено з грубими порушеннями Закону України “Про вибори народних депутатів України”. Під керівництвом Голови комісії пана Шевченка учасники засідання порушили Закон і відмовили блоку “Наша Україна” у поданні щодо членів дільничних виборчих комісій”

Комісія переглянула власне попереднє рішення порушивши всі терміни, які визначає Закон. Як відомо, всі необхідні терміни закінчилися 23 лютого.

Як результат – представників виборчого блоку “Наша Україна” було виключено зі складу дільничних комісій виборчого округу 137.

По друге, було переглянуто розподіл керівних посад серед учасників виборчого процесу у згаданому окрузі. Мотивом таких дій були події, які викликали посмішку у присутніх.

Більше того, частина членів комісії не брала участі у згаданому засіданні на знак протесту проти грубих порушень. Але, Голова комісії, не маючи кворуму, продовжував засідання і ініціював голосування. Не було проведено і необхідний підрахунок голосів.

Міський виборчий штаб блоку Віктора Ющенка “Наша Україна” в Одесі готує скаргу до Центральної виборчої комісії.

На думку Володимира Курінного, “згадані події свідчать про те, що певні сили розпочинають шалений тиск на керівництво окружних виборчих комісій. Так званий адміністративний ресурс в Одесі застосовується відверто. Владу не лякає ніщо.

Окружні виборчі комісії в Одесі, і перш за все комісія № 137, її керівництво, пішло у лобову атаку на Закон України “Про вибори народних депутатів України””.

Протистояння триває...

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG