Доступність посилання

ТОП новини

Агонізуюча влада в Одесі робить нові спроби зняти Едуарда Гурвіца з виборчих перегонів


Агонізуюча влада в Одесі робить нові спроби зняти Едуарда Гурвіца з виборчих перегонів

Одеса, 28 лютого 2002 - Влада в Одесі не зупиняється перед новими спробами будь яким чином зняти з реєстрації кандидата на посаду Одеського міського голови від виборчого блоку Віктора Ющенка “Наша Україна” Едуарда Гурвіца. І тут знову залучається судова гілка влади. Функції Кіровоградського обласного суду напевне у 20002 році має виконати Жовтневий районний суд міста Одеси.

Як стало відомо, на адресу кандидата на посаду Одеського міського голови Едуарда Гурвіца надійшло запрошення взяти участь 1 березня у засіданні Жовтневого районного суду Одеси. Позивачі, а це пан Карагузов \директор кампанії DCC в Одесі\ , депутат Головко та інші, вимагають скасувати рішення міської виборчої комісії про реєстрацію Едуарда Гурвіца кандидатом на посаду мера.

Як відомо, Едуард Гурвіц був вимушений придбати помешкання в місті Одесі, переїхав на квартиру яка розташована в одеському історичному районі Молдаванка. У відповідності з рішенням Конституційного суду про те що прописку скасовано Він повідомив Фонтанську сільську Раду про необхідність виключення зі списків виборців. Едуарда Гурвіца тоді ж було включено до переліку виборців за місцем проживання на вулиці Комітетській.

“Таким чином було знято останню зачіпку, бо насправді стовідсотково згідно з Конституцією України я маю право балотуватися і без проживання в Одесі. Мене висунули політичні партії з виборчого блоку Віктора Ющенка “Наша Україна”. Так вважають провідні фахівці юристи. Купівля квартири в Одесі, тим часом, була вимушеною справою” – повідомив Едуард Гурвіц.

Він назвав дії влади агонією. “Вони розуміють, що вибори програють. Будуть робити все що завгодно”.

Керівник міського виборчого блоку “Наша Україна” Володимир Курінний назвав спроби перешкодити нормальній виборчій кампанії Едуарда Гурвіца “очікуваними подіями.

Ми розуміли, що незаконним чином було створено Одеську міську територіальну виборчу комісію. Вся ситуація яка виникла в Одесі цілком можливо може привести до того, що діюча влада буде застосовувати незаконні дії, бо розуміє, що чесні і відкриті вибори вона програє.

Ми вважаємо, що це є провокація спрямована на позбавлення Одеси чесних і рівних виборів, бо одним з реальних кандидатів на посаду мера є саме Едуард Гурвіц, представник блоку “Наша Україна””.

Голова обласної організації Української республіканської партії Юрій Чорний вважає, “нинішня влада в Одесі та її посіпаки бояться Едуарда Гурвіца, оскільки Він є найбільш реальним і саме його одесити бажають бачити мером міста.

Тому зрозумілі такі дії. Вони хочуть зробити будь що аби тільки не допустити Гурвіца до виборів.

Всі одесити побачили, що з незаконним приходом Руслана Боделана у мерію Одеси в місті все зупинилося. Якщо Едуард Гурвіц за природою своєю є будівничим, людиною яка розбудувала причорноморське місто – то Боделан є людиною з компартійним мисленням на зразок “забрати і поділити”...

Влада прагне зірвати виборчу кампанію Едуарда Гурвіца. Але, ми віримо що переможе здоровий глузд і одесити 31 березня оберуть того кого вони самі побажають, а не того кого їм нав’язують чужі Одесі сили...”

Тим часом, народний депутата України, Голова Координаційного комітету з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією Юрій Кармазин назвав останні події “агонією режиму, який тримається при владі. Я маю на увазі режим нинішньої мерії Одеси”.

“Я би просто закликав виборців не голосувати за тих хто довів Одесу до остаточного розпаду, продажу її курортного потенціалу. Вони запрошують до себе Президента України, а санаторії міста є знищені. Як вони його возять там вулицями міста? Не знаю...

Що стосується позову то Він з юридичної точки зору абсолютно безглуздий. Хоча, я розумію що судді, яких міська влада в Одесі фактично купила виділенням земельних ділянок. Вони мають це відпрацьовувати.

Але, я думаю, що в Одесі є ще багато чесних та принципових судів, які читають рішення Конституційного суду про скасування інституту прописки.

Я бачу, що жодних передумов для скасування реєстрації кандидата на посаду Одеського міського голови Едуарда Гурвіца не існує. Це все проблеми висмоктані з пальця.

Влада боїться відкритих виборів.

Суд ніколи не зможе наважитися на зняття з реєстрації мешканця Одеси і громадянина України. Такого Закону немає.

Крім того, до мене звернулися мешканці Одеси, яким відмовили у реєстрації, під час балотування до міськради, на тій підставі що вони живуть, скажімо, у Іллічівськом районі, а працюють в Центральному. Вони висуваються в Київському, Малиновському або Центральному районах Одеси і їх рішеннями судів знято з реєстрації...

Я, разом з народним депутатом України Віктором Шишкіним, звернувся до Уповноваженої з прав людини Ніни Карпачової, Конституційного суду для цих роз’яснень. Ми будемо ставити питання про зняття з посад суддів які приймали безглузді рішення. Вони не мають права працювати суддями, вони ганьблять судову систему, на їхній мантії проявилися корупційні плями.

Та Ви пане Боделан виграйте у Гурвіца у чесних виборах, без підробки, без того що Ви зробили вже у комісіях!

Я закликаю до чесної боротьби.

Але, до чесної боротьби Руслан Боделан не здатен. Він може лише з адмінресурсом, його цьому навчила та партія в якій Він дуже був і яка його сьогодні підтримує у владі”...

Едуард Гурвіц, тим часом, продовжує виборчу кампанію у ПОВНІЙ інформаційній блокаді.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG