Доступність посилання

ТОП новини

Забезпечення охорони Карпатського національного парку


Забезпечення охорони Карпатського національного парку

Івано-Франківськ, 5 березня 2002 - Новий природоохоронний проект ТАСІС (програма Європейського союзу, яка надає фінансову підтримку колишнім радянським республікам і Монголії) почав діяти на Івано-Франківщині. Його метою є забезпечення охорони частини території Карпатського національного парку. Вартість цього проекту - майже 2 мільйони американських доларів.

Проект має назву “Вдосконалення системи охорони природи у Верховині”. Територія, на якій він діятиме, входить до Карпатського національного парку і охоплює 2 райони області – Верховинський та Надвірнянський.

Директор проекту Лассе Коівунен на презентації повідомив, що виконавцем на основі тендеру обраний фінський консорціум компаній, який працює у трьох напрямках: лісництво, охорона навколишнього середовища, енергозбереження та розвиток природоохоронної інфраструктури.

В Івано-Франківській обласній держадміністрації з нагоди початку дії проекту зауважили, що попередній проект у межах програми ТАСІС (який стосувався розвитку туризму і завершився восени минулого року) діяв на території відразу чотирьох областей: Івано-Франківської, Львівської, Закарпатської та Чернівецької. Теперішній природоохоронний проект спрямований на збереження природи лише на території Карпатського національного парку.

Вагомого характеристикою нового проекту є також те, що він значно потужніший фінансово. Його загальна вартість 1 мільйон 700 тисяч доларів США.

Діятиме він 2 роки і передбачає відкриття інформаційно-екологічних центрів у Івано-Франківську та Яремчі. Цей проект готуватиме грунт для майбутньої програми ТАСІС, яка полягає в побудові міжнародної співпраці Прикарпаття з сусідньою Румунією та країнами Європейського Співтовариства з наміром у майбутньому створити єдину природно заповідну територію міжнародного значення.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG