Доступність посилання

ТОП новини

ЧИ ПОЧУЮТЬ В УКРАЇНІ ДО ВИБОРІВ “ГРОМАДСЬКЕ РАДІО”? НАЦРАДА З ПИТАНЬ ТЕЛЕБАЧЕННЯ ТА РАДІОМОВЛЕННЯ ВІДПОВІДАЄ...


ЧИ ПОЧУЮТЬ В УКРАЇНІ ДО ВИБОРІВ “ГРОМАДСЬКЕ РАДІО”? НАЦРАДА З ПИТАНЬ ТЕЛЕБАЧЕННЯ ТА РАДІОМОВЛЕННЯ ВІДПОВІДАЄ...

Сьогодні відбулося засідання Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення, на якому розглядалася ситуація зі “Громадським радіо”. Цей проект, фінансований Міжнародним фондом “Відродження” не з’явився в ефірі на київських частотах радіо “Люкс” 28 лютого, як це планувалося раніше, у зв’язку із непорозуміннями із Нацрадою. На сьогоднішньому її засіданні було ухвалене рішення про зміну умов ліцензії для радіо “Люкс” у напрямку розмовного радіо. Однак, чи вийде “Громадське радіо” в ефір до виборів і досі не відомо. Говорить керівник проекту “Громадське радіо” Олександр Кривенко:

“Можемо вже зараз говорити, що вихід радіо “Люкс” у новому форматі “громадського радіо” залежить виключно від оперативності оформлення паперів радіо “Люкс”, від процесу переліцензіювання. Все дано на відкуп самому радіо “Люкс”, яке має переоформити ліцензію у тому сенсі, що воно має право залучати ефірний продукт інших виборників. Жодних інших проблем не буде виникати. Бо на сьогодні у ліцензії радіо “Люкс” стояла позначка “100 відсотків власного виробництва”.

Формально Національна рада з питань телебачення та радіомовлення не виставила жодних бар’єрів у даті виходу в ефір проекту “Громадського радіо”. Хоча в одному з варіантів була така дата – 1 квітня. Сьогодні Нацрада зняла цю дату і поміняла формулювання свого рішення, порівняно із робочими варіантами”.
XS
SM
MD
LG