Доступність посилання

ТОП новини

Обласна організація Комітету виборців України заявила про неготовність більшості мешканців Прикарпаття, особливо в сільській місцевості, до участі у виборах


Обласна організація Комітету виборців України заявила про неготовність більшості мешканців Прикарпаття, особливо в сільській місцевості, до участі у виборах

Івано-Франківськ, 7 березня 2002 - Виборці не ознайомлені з основними положеннями Закону “Про вибори”.

Голова Івано-Франківської обласної організації Комітету виборців України Мирон Дмитрик заявив, що на Прикарпатті очолювана ним структура основною своєю метою бачить не лише виявлення порушень під час виборчого процесу, а, передовсім, просвітницьку роботу серед населення.

Численних порушень не уникнути, оскільки за інформацією, якою володіє обласна організація КВУ, більшість мешканців Прикарпаття, особливо в гірських районах, не ознайомлені з елементарними правами, які їм гарантує Закон “Про вибори”.

В результаті голови сільських рад одноосібно призначають кандидатів до місцевого органу влади. Виборчі комісії в селах, практично, не фінансуються. Їхні члени не готові до роботи на виборах. На дільницях відсутній сам Закон “Про вибори”. Мирон Дмитрик наголошує, що незабаром свідками цієї тотальної неготовності до виборів у сільській місцевості Івано-Франківщини стануть спостерігачі різних європейських структур. Окрім цього, КВУ відзначає випадки перешкоджання в реєстрації кандидатів до районних рад на Прикарпатті, якщо їхнім конкурентом виступає державний чиновник.

Обласній організації Комітету виборців України вдалося досягнути домовленості з головою обласної держадміністрації щодо спільного контролю за зловживаннями з боку влади під час виборів. Однак, варто наголосити, що голова Івано-Франківської обласної держадміністрації Михайло Вишиванюк нещодавно вступив до Аграрної партії України й автоматично є членом передвиборчого блоку “За єдину Україну”. Поки що Комітет виборців України проводить в районних центрах області численні тренінги та семінари, де навчає учасників виборчого процесу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG