Доступність посилання

ТОП новини

Напередодні виборів на Івано-Франківщині все більше загострюється боротьба між кандидатами в народні депутати до парламенту


Напередодні виборів на Івано-Франківщині все більше загострюється боротьба між кандидатами в народні депутати до парламенту

Івано-Франківськ, 11 березня 2002 – Уже розпочалася так звана війна заяв і взаємних звинувачень з боку претендентів на місця у Верховній Раді.

Як і передбачалося, найгострішою з шести виборчих округів Прикарпаття є боротьба в Надвірнянському виборчому окрузі, де двома основними претендентами на місце в парламенті є голова обласної організації Соціал-демократичної партії (об’єднаної), заступник голови обласної держадміністрації Микола Шкрібляк та кандидат від передвиборчого блоку Віктора Ющенка “Наша Україна” Роман Зварич. Роман Зварич уже неодноразово наголошував на тому, що Микола Шкрібляк як заступник голови обласної держадміністрації використовує свій вплив на адмінресурс і, таким чином, перешкоджає іншим кандидатам зустрічатися з виборцями.

Для прикладу, Романові Зваричу вже неодноразово відмовляли в наданні приміщення для виступів перед виборцями. Натомість, Микола Шкрібляк оприлюднив заяву до виборців, у якій звинувачує Романа Зварича у “брутальних нападках, голослівних і бездоказових звинуваченнях. Ще ніколи наше Прикарпаття не знало настільки брудної виборчої кампанії, яку нав’язує нам цей американський професор, забуваючи про будь-яку політичну культуру, елементарну порядність і власні запевнення у чесності ведення передвиборчої агітації”.

Кандидат у народні депутати до Верховної Ради Микола Шкрібляк у зверненні також наголошує, що Роман Зварич перекручує та спотворює факти, займається поширенням пліток і безсоромної брехні. Микола Шкрібляк обіцяє, що дасть гідну відповідь опонентові у межах прав, які гарантує чинне законодавство.

Інший кандидат до парламенту по виборчому округу №85 в місті Івано-Франківську, 25-літній майор міліції Михайло Руденко оприлюднив звинувачення (щоправда, стосовно невідомо кого) , у якому зазначає, що його ігнорують, не допускають до виборців і переконаний, що найбільш сприятливі умови в ході передвиборчої кампанії створені для кандидата до парламенту від передвиборчого блоку Віктора Ющенка “Наша Україна” Миколи Круця.

Михайло Руденко звинуватив також місцевих журналістів у тому, що вони ігнорують передвиборчу кампанію, яку він веде. Загалом, місцеві аналітики переконані, що за кілька тижнів, які залишились до виборів, заяв, звернень та публікацій, відверто ворожих статей у бік конкурентів на виборах до Верховної Ради на Прикарпатті суттєво побільшає.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG