Доступність посилання

ТОП новини

Із наближенням виборів порушення виборчого процесу набувають дедалі гостріших форм


Із наближенням виборів порушення виборчого процесу набувають дедалі гостріших форм

Київ, 14 березня 2002 - Від сьогодні до виборів залишається рівно 17 днів. 17 днів жорстокої, запеклої боротьби між кандидатами у народні депутати України. І це не просто голослівні твердження, чи плід фантазії журналістів. Адже буквально днями на радіо зателефонував кандидат у народні депутати від Володарського і Тетіївського виборчого округу Київщини Григорій Безкровний, який розповів про жахливі порушення виборчого процесу. Григорій Безкровний йде на вибори самостійно. Основним конкурентом його є кандидат від блоку “ За єду”, заступник Голови податкової адміністрації України Григорій Бондаренко.

Кандидат у народні депутати від Тетіївщини та Володарщини Київської області сорокадворічний Григорій Безкровний родом саме із цих місць. Свого часу він навчався у Москві, де оволодів фахом військового розвідника. За особливі заслуги перед Україною у 37 років уже мав звання полковника. Після виходу у відставку пан Безкровний почав займатися господарською діяльністю у сфері сільгоспвиробництва, нині він один із лідерів цукрового виробництва на Київщині. Ось один із фактів трудового життєпису кандидата - завдяки йому на Київщині створено 75 нових робочих місць.

Григорій Безкровний каже, що неприємно вражений масштабами використання адмінресурсу з боку свого конкурента – кандидата від блоку “ За єду” , заступника начальника податкової адміністрації України Григорія Бондаренка. Отже, Григорій Безкровний про основні порушення: «З першого дня реєстрації податкова інспекція, на мою думку, перестала бути організацією, яка відповідає за збори податків., перетворившись на жандармську систему політичного тиску. На усі фірми, на яких я працював і працюю, були надіслані комплексні перевірки з єдиною метою – знайти кримінал у моїй діяльності і порушити карну справу.»

Окрім цього, за словами пана Безкровного, від 9 лютого на його агітаторів представники влади Київщини здійснюють полювання. Так, у селі Рачки Володарського району заступник Голови адміністрації району пан Татарчук, заступник начальника міліції пан Ткаченко уночі приїхали додому до одного із агітаторів і почали залякувати його. Сказали, якщо він не відмовиться агітувати за Безкровного, то порушать кримінальну справу за місцем праці. Далі – Григорій Безкровний:

«4 березня виступ кандидата Безкровного по Київському міському телебаченню свідомо не транслювався на території округу. Замість своїх кандидатів виборці Тетіївського та Володарського районів Київщини змушені були слухати кандидатів від Черкащини. 5 березня податкова міліція арештувала головного бухгалтера Кашперівського цукрового заводу. Підстава – ухиляння від сплати податків до інноваційного фонду за 2000 рік. Насправді податки сплачені. І 7 березня бухгалтера звільнили з-під варти.»

Того ж таки 7 березня керівництво окружної виборчої комісії за наказом Голови райадміністрації Володарського району за поданням податкової інспекції зробили спробу зняти пана Безкровного із виборчих перегонів. Більшістю голосів, 11 проти одного кандидатура Безкровного залишилася у виборчому бюлетені. Що є аперемогою над адміністративним ресурсом, вважає кандидат у народні депутати. Але і до сьогодні карні органи влади хочуть сфабрикувати матеріали для мого арешту як незалежного кандидата –переконаний Григорій Безкровний:

«Я звертаюся насамперед до вільної преси, щоб вони звернули увагу га виборчий округ № 92.Влада, безперечно, переконана, що вона зможе сфальсифікувати вибори. Я хотів би, щоб політичні партії і блоки, міжнародні спостерігачі мали на увазі : моя команда зробить усе, щоб не сфальсифікувати вибори.»

До речі, Григорій Безкровний з приводу означених фактів порушень звернувся до суду, прокуратури та окружної виборчої комісії. Але влада, за словами кандидата, має потужний вплив на силові структури у цьому виборчому окрузі . Тому клопотання пана Безкровного поки залишаються без розгляду.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG