Доступність посилання

ТОП новини

Едуард Гурвіц: «Найбільш продажна фракція в українському парламенті – комуністи»


Едуард Гурвіц: «Найбільш продажна фракція в українському парламенті – комуністи»

Одеса, 15 березня 2002 - Про це повідомив на зустрічі з членами товариства “Постраждалі від політичних репресій” кандидат на посаду Одеського міського голови Едуард Гурвіц. Він та всі інші висуванці від блоку “Наша Україна” працюють в умовах повної інформаційної блокади.

“Фракція комуністів голосує лише так як їй скажуть. Як вважає перший секретар, так і буде.

У фракції комуністів є лише одна людина яка не голосувала за відставку уряду Віктора Ющенка. Це Борис Олійник.

Що особливо дивно, у Верховній Раді є 113 комуністів і коли обговорюють найважливіші для країни питання – вони без діють. При цьому казки вони виборцям розповідають які забажаєте. Вони будуть кричати у стінах парламенту, але голосують гірше всіх.

Я маю надію, що у новому парламенті потужним буде блок Віктора Ющенка “Наша Україна”. І тоді буде можливість створити новий уряд, який би плідно працював” – наголосив Едуард Гурвіц.

За словами голови товариства Алли Томської, нинішня міська влада не звертає уваги на проблеми колишніх репресованих. “Ми кілька разів зверталися письмово і прохали розширити приміщення музею скорботи за рахунок переселення організацій – сусідів. Прохання залишаються без відповіді”.

Едуарду Гурвіцу передали посвідчення Почесного члена товариства “Постраждалі від політичних репресій”. Присутні пообіцяли підтримати його на виборах міського голови, як і кандидата у народні депутати від блоку “Наша Україна” Анатолія Ворохаєва.

Кандидат на посаду Одеського міського голови пообіцяв і далі допомагати колишнім репресованим та їхнім дітям. Саме Едуард Гурвіц надав допомогу громадським організаціям під час перепоховання в Одесі жертв політичних розстрілів організованих за наказом НКВС. Він завжди ставився і ставиться з повагою до пам’яті людей які стали жертвами тоталітарного режиму. Про це говорили і багато з тих хто брав участь у зустрічі.

Члени товариства “Постраждалі від політичних репресій” висловили занепокоєння з приводу нерівних умов створених в Одесі для кандидатів на посаду Одеського міського голови .

“Ви нас вибачте, але три рази на день дивитися на Руслана Боделана.... Треба ж мати витримку...” – наголосила одна з присутніх.

Голова Одеського відділення Асоціації українських письменників Олесь Янчук сказав таке:

“Діючий міський голова безпринципно і без будь яких обмежень використовує свій адміністративний ресурс. Зрозуміло, що всі кандидати на посаду мера опинилися у різних вагових категоріях. Руслан Боделан робить все можливе для того щоби залишитися на другий термін”.

Едуард Гурвіц після зустрічі ознайомився е експонатами музею який відкритий при товаристві і який розповідає про важкий шлях мешканців Одеси, що потрапили до числа жертв комуністичного режиму. Спеціальний стенд музею присвячено добре відомим українським борцям за права людини Святославу Караванському та Ніні Строкатій, які, не за власним бажанням, опинившись за межами України, не забули про мільйони українців у казематах НКВС, на Соловках. Місць де вимерли мільйони українців у СРСР було багато...

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG