Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську зафіксовано перші факти погроз та побиття учасників передвиборчих перегонів


В Івано-Франківську зафіксовано перші факти погроз та побиття учасників передвиборчих перегонів

Київ, 18 березня 2002 - В Івано-Франківську зафіксовано перші факти погроз та побиття учасників передвиборчих перегонів. Особливо гострою і брутальною є конкуренція серед окремих кандидатів на посаду мера обласного центру Прикарпаття.

Про моральний, фізичний та матеріальний тиск у зв’язку з місцевими виборами розповідали на прес-конференції голова Івано-Франківської міської партійної організації “Нова генерація” Тарас Даем’янів, депутат міськради підприємець Михайло Горчак та заступник директора муніципальної телерадіокомпанії “Вежа” Іван Вовк. Голова міської організації партії “Нова генерація” заявив (цитую): “Ми підтримуємо кандидата на посаду мера Івано-Франківська нинішнього мера міста Зіновія Шкутяка і маємо у зв’язку з цим серйозні проблеми”.

За словами Тараса Даем’яніва, хтось із конкурентів нинішнього мера систематично нищить агітаційні матеріали, розклеєні на його підтримку. А днями одного з волонтерів, який саме розклеював плакати на підтримку Зіновія Шкутяка, жорстоко побили двоє невідомих чоловіків, наголосивши при цьому, що робиться це для того, щоб він не смів агітувати за нині діючого мера. Волонтер відмовився розповсюджувати агітки, побоюючись за власну безпеку.

Підприємець, депутата міськради Михайло Горчак заявив, що посеред ночі невідомі зафарбували вікна ресторану “Слов’янський”, власником якого він є. Вікна були зафарбовані, тому що за ними були плакати, які закликали підтримати на виборах нині діючого мера Зіновія Шкутяка. Окрмі цього, зловмисники ще й серйозно пошкодили фасад будівлі. “Ми звернулися до правоохоронних органів”, - заявив підприємець. У свою чергу заступник директора телерадіокомпанії “Вежа” Іван Вовк повідомив про те, що було здійснено напад на одну із журналісток.

На неї вчинили серйозний психологічний тиск двоє невідомих, які відверто наголошували, що їхні непристойні зауваження та пропозиції пов’язані з недавнім телевізійним сюжетом про одного з кандидатів у мери, який готувала ця журналістка. Всі, хто виступав на прес-конференції, назвали такі методи передвиборної боротьби бандитськими і наголошували, що один із кандидатів на посаду мера вже аж надто прагне посісти головну посаду в місті, ігноруючи при цьому зчаста закон про вибори.
XS
SM
MD
LG