Доступність посилання

ТОП новини

На Івано-Франківщині з’явилися перші заяви кандидатів у депутати до Верховної Ради про відмову брати участь у передвиборчих перегонах


На Івано-Франківщині з’явилися перші заяви кандидатів у депутати до Верховної Ради про відмову брати участь у передвиборчих перегонах

Івано-Франківськ, 18 березня 2002 - На Івано-Франківщині з’явилися перші заяви кандидатів у депутати до Верховної Ради про відмову брати участь у передвиборчих перегонах. Прецедентом стало також те, що одного з кандидатів до парламенту з рішенням окружної виборчої комісії знято з реєстрації.

Із заявою про відмову від балотування кандидатом у депутати до Верховної Ради в одномандатному виборчому окрузі номер 86, що на Прикарпатті, звернувся до окружної виборчої комісії голова Калуської районної ради Василь Прокопів. Окружна виборча комісія задовольнила його законодавче право. Вже колишній кандидат до парламенту залишився кандидатом у депутати до районної ради. Це стало першим випадком на Івано-Франківщині відмови кандидата у депутати до Верховної Ради брати участь у передвиборчих перегонах. Натомість інформація надійшла з міста Галича.

Податкова інспекція з’ясувала, що один із кандидатів у народні депутати до парламенту, заступник державного секретаря Міністерства палива та енергетики Богдан Клюк, уродженець Івано-Франківщини, не вніс до податкової декларації частину своїх прибутків. На цій підставі окружна виборча комісія ухвалила рішення про зняття його з реєстрації.

Якщо цей вердикт буде підтверджено і в судовому порядку, то в бюлетенях виборчого округу номер 88 на Прикарпатті залишаться прізвища не 17-ти, а вже 16-ти кандидатів у депутати до Верховної Ради. Водночас місцеві політичні оглядачі заявляють, що це далеко не останнє зняття з реєстрації кандидатур претендентів на місця в парламенті, які балотуються на Івано-Франківщині.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG