Доступність посилання

ТОП новини

Лідер яблучників Михайло Бродський переходить у жорстку опозицію до влади


Лідер яблучників Михайло Бродський переходить у жорстку опозицію до влади

Київ, 18 березня 2002 - Сьогодні на прес-конференції у Києві лідер партії “ Яблуко” Михайло Бродський, співзасновник партії Віктор Чайка, інші яблучники заявили, що вони звернулися до Верховного Суду України із позовом до Центрвиборчкому щодо протиправного зняття із реєстрації кандидатами у народні депутати членів партії “Яблуко”.

Яблучники на чолі із Михайлом Бродським не здивовані рішенням Центрвиборчкому. Якщо із нами борються, заявив Бродський, значить ми серйозна сила. Члени Яблука розглядають своє зняття із реєстрації виключно як політичне замовлення влади щодо опозиційної партії.

Лідер Яблука упевнений, що рішення Верховного Суду буде справедливим. Адже порушення з боку Голови ЦВК Михайла Рябця є грубими - ЦВК має право знімати із реєстрації кандидатів у народні депутати лише за рішенням суду. На думку Бродського, у Верховному Суді є незалежні судді, які чинять справедливе правосуддя, незважаючи на політичні обличчя. Я уже переживав подібне чотири роки тому – сказав лідер яблучників. Коли суддя Замковенко , виконуючи замовлення влади, за ніч до складання мною присяги визнав вибори на моєму виборчому окрузі недійсними. Наступного дня Верховний Суд скасував рішення судді Замковенка. І тому, зауважив Михайло Бродський. Маю упевненість, що і цього разу Верховний Суд встановить справедливість. І вибори відбудуться.

БРОДСЬКИЙ:

«Мы думаем, что выборы состоятся не по сценарию и сюжету, которые пишут власть имущие Литвины и Кириленки. Я уверен, что выборы закончатся первого апреля. Это будет День смеха. День смеха над нашей украинской властью.»

На знак протесту проти рішення ЦВК Михайло Бродський заявив, що ближчим часом відбудеться позачерговий з’їзд партії Яблуко. З’їзд засвідчить, що яблучники переходять у жорстку опозицію до влади - наголосив Бродський. Це означає, що Яблуко ніколи не голосуватиме із жодного питання, що його порушуватиме влада, доки ця влада існує. Окрім цього, яблучники провадитимуть акції протесту з усіх ситуацій, які виникають в Україні. Ми покажемо, що влада є сильною настільки, наскільки є слабкою опозиція. Адже ні Мороз , ні Луценко не змогли довести Леонідові Кучмі його причетність до касетного скандалу. Мені здається, сказав Бродський,що Яблуко доведеться це робити.

БРОДСЬКИЙ:

«Мы беремся довести ответственность Кравченко, Деркача и Кучмы по вопросу смерти Жоры Гонгадзе. Яблоко предлагает всем порядочным политикам накануне выборов обьединиться и победить.»

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG