Доступність посилання

ТОП новини

«Анаконда» завершена, бої тривають...


«Анаконда» завершена, бої тривають...

Прага, 19 березня 2002 – Західна преса продовжує інформувати про перебіг анти-терористичної операції в Афганістані. Бо, не зважаючи на завершення наземної операції «Анаконда», що розпочалася в горах на сході країни 2 березня і тривала понад два тижні, анти-терористична коаліція нині продовжує пошук дрібних груп талібів і бойовиків «Аль-Каєди».

Президент США Джордж Буш заявив, що американським військовим доведеться ще багато зробити щоб звільнити Афганістан від значної кількості талібів і бойовиків «Аль-Каєди», котрі переховуються невеликими групами у різних гірських районах країни, а також, можливо, у сусідньому Пакистані. Глава Білого Дому підкреслив, що у перебігу операції «Анаконда» терористи неодноразово намагалися отримати підкріплення. Американське командування силами в Афганістані повідомляє, що в операції в провінції Пактія було задіяно близько 2 тисяч американських і афганських вояків. Американці втратили під час операції «Анаконда» вісім своїх вояків і 50 було поранено. За деякими даними, як пише сьогодні «Нью-Йорк Таймс», талібів і бойовиків «Аль-Каєди» було знищено у перебігу операції від 800 до 1000. Хоча, як підкреслює газета, журналісти нарахували на місцях боїв кілька десятків ворожих тіл.

Американський бригадний генерал Джон Роза, котрий є в Пентагоні одним із керівників антитерористичної операції в Афганістані, повідомив також, що близько 500 американських військових продовжують пошук уцілілих вояків противника в долині Шах-е-Кот на сході Афганістану. Пентагон також повідомив, що минулої неділі на сході країни було вбито 16 бойовиків «Аль-Каєди» і один взятий у полон. Того ж дня поблизу Кандагара було затримано біля 30 осіб, включно з іноземними найманцями «Аль-Каєди», і виявлено великий арсенал зброї.

Великобританія оголосила сьогодні, що направляє до Афганістану, на прохання США, іще 1700 своїх вояків, котрі братимуть участь в антитерористичній кампанії. Офіційний представник міністерства оборони у Лондоні заявив, що військовим підрозділам доведеться проводити операції у високогірній місцевості в умовах низьких температур. Нагадаємо, що на афганських теренах нині базується понад 4 тисячі американських військовиків. Як заявив представник американського командування Френк Хагенбек, у ці дні антитерористичній коаліції доведеться займатися пошуком і знищенням малих опорних пунктів противника по всій території Афганістану.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG