Доступність посилання

ТОП новини

Економічні Новини


Економічні Новини

ЗА СЛОВАМИ ГОЛОВИ ПАРТІЇ „РЕФОРМИ І ПОРЯДОК" ВІКТОРА ПИНЗЕНИКА, ПІСЛЯ СКОРОЧЕННЯ У 2000 РОЦІ НА 13,3% РЕАЛЬНОЇ КРЕДИТОРСЬКОЇ ЗАБОРГОВАНОСТІ (ГОЛОВНОГО ПОКАЗНИКА ТІНЬОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ) У 2001 РОЦІ ВОНА ЗНОВУ ЗРОСЛА НА 10,8%

Крім того, збільшилася сума коштів, котрі перебувають поза банками, і це є ще одним показником активного процесу тінізації української економіки. На переконання В.Пинзеника, зростання ВВП у 2002 році становитиме не більш як 1,5-2%. (проти 9 % у 2001 років). В.Пинзеник зазначив, що деяка позитивна динаміка в економіці України зумовлена, насамперед, інерцією економічних реформ уряду В.Ющенка. Нині, за словами В.Пинзеника, уряд А.Кінаха, прийшовши на зміну уряду В.Ющенка, „успішно доїдає рештки позитивної динаміки попередніх років".

ЗАЯВА ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ЛЕОНІДА КУЧМИ ПРО НЕОБХІДНІСТЬ УПОВІЛЬНЕННЯ ТЕМПІВ І ЗМЕНШЕННЯ ОБСЯГІВ ПРИВАТИЗАЦІЇ, А ТАКОЖ ЧАСТКОВУ РЕПРИВАТИЗАЦІЮ ГОСПОДАРСЬКИХ ОБ’ЄКТІВ НА ОСНОВІ ЗАКОНУ, ЯКИЙ МАЄ БУТИ УХВАЛЕНО НОВИМ ПАРЛАМЕНТОМ, СПРИЧИНИЛА БУРХЛИВУ РЕАКЦІЮ СЕРЕД ФАХІВЦІВ

Ідея ухвалення закону про реприватизацію може бути продиктована намаганням запровадити неринкові механізми у відносинах власності, вважає експерт Інституту світової економіки Ірина Клименко. За її словами, нинішня нормативна база і без додаткових законів дозволяє державі ефективно реагувати на порушення інвестором своїх зобов'язань і відчужувати майно згідно з законом про банкрутство. І навпаки, законодавче право на відбирання майна у державну власність могло б остаточно підірвати довіру іноземних бізнесменів: "Я не вважаю, що президент аж так рішуче налаштований на ізоляцію України. Навіть, якщо він дивився у бік Росії, то мав би розуміти, що і російським інвесторам потрібні гарантії збереження коштів, вкладених в економіку іншої держави", - підсумувала Ірина Клименко.

ОЧІКУЄТЬСЯ, ЩО ДО КІНЦЯ ЦЬОГО РОКУ ОБСЯГ КАПІТАЛОВКЛАДЕНЬ У РОЗВИТОК І РОЗБУДОВУ СТОЛИЦІ УКРАЇНИ СТАНОВИТИМЕ 5 МЛРД. ГРН.

Про це повідомив перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Іван Фоменко на засіданні круглого столу: "Інноваційні та інвестиційні перспективи розвитку Києва у сфері послуг". Він нагадав, що в місті стартує низка привабливих проектів з будівництва та реконструкції столичних об'єктів. Йдеться, зокрема, про Європейську площу, площу перед Республіканським стадіоном, підземний простір на вул. Володимирській.

УКРАЇНА ПЛАНУЄ ДО 2007 РОКУ СТАТИ АСОЦІЙОВАНИМ ЧЛЕНОМ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ, А ДО 2010-2011 "БУТИ ГОТОВОЮ" ДО ВСТУПУ В ЦЮ ОРГАНІЗАЦІЮ

Про це, заявив український прем'єр-міністр Анатолій Кінах. Український прем’єр наголосив, що "немає альтернативи інтеграції України в європейські економічні і політичні структури", додавши, що це є "принциповою позицією" офіційного Києва.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG