Доступність посилання

ТОП новини

Палата представників конгресу США сьогодні схвалила резолюцію у справі парламентських виборів в Україні


Палата представників конгресу США сьогодні схвалила резолюцію у справі парламентських виборів в Україні

408 конгресменів проголосували “за” один “проти” резолюції, в якій американські законодавці закликають владу в Україні провести “демократичні, прозорі та справедливі вибори”. Україна перебуває на критичному етапі демократичного розвитку й парламентські вибори 31-го березня, на думку американських конгресменів, стануть показником, чи Україна йде вперед чи назад на шляху розвитку демократичного суспільства.

Американські законодавці звертають увагу на проблеми тиску й залякування українських мас-медіа й закликають до надання рівного доступу усім кандидатам у депутати до засобів масової інформації, недопущення тиску адмінресурсу на виборчий процес та дотримання закону про вибори й пошанування принципів міжнародних домовленостей -

У резолюції наголошено також на необхідності завершення розслідування вбивств журналістів в Україні.

Наголосивши на сильних взаєминах України із США конгресмени зазначають, що Україна зможе стати повним партнером у західних інституціях лише якщо вповні запровадить у життя принципи демократії. У резолюції немає мови про окремі політичні блоки чи кандидатів, проте конгресмени висловлюють підтримку зусиллям українського народу посприяти принципам демократії, верховенству права та пошануванню прав людини в Україні.

Аналогічна резолюція є на обговоренні у сенаті Сполучених Штатів.
XS
SM
MD
LG