Доступність посилання

ТОП новини

Представник виборчого блоку ”За Єдину Україну” Дмитро Табачник: “На сьогоднішній день західний вектор присутній на українських виборах значно більшою мірою, ніж російський”


Представник виборчого блоку ”За Єдину Україну” Дмитро Табачник: “На сьогоднішній день західний вектор присутній на українських виборах значно більшою мірою, ніж російський”

Київ, 21 березня 2002 –

Марина Пирожук:

Пане Табачник, чи присутній російський чинник в українських виборах?

Дмитро Табачник:

На мою думку, в українських виборах до парламенту присутні чинники всіх найближчих сусідів: певною мірою це цікавить Польщу, певною мірою - Угорщину, певною мірою - Росію. На сьогоднішній день чинник Сполучених Штатів, західний вектор або західноєвропейський вектор присутній в українських виборах значно більшою мірою, ніж російський. Але скидати зовсім з уваги російський також не можна - велика країна, найближчий сусід.

Марина Пирожук:

Заява керівника адміністрації президента Росії Олександра Волошина про те, що блок “За Єдину Україну” і Комуністична партія України є єдиними силами, які виступають за зміцнення двосторонніх українсько-російських відносин, - наскільки таке висловлювання є вірним з позиції блоку?

Дмитро Табачник:

Я хочу сказати максимально, гранично відверто, що будь-який політичний діяч з Росії, Японії, Сполучених Штатів, якщо позитивно оцінює діяльність блоку, в якому я працюю - тобто блоку “За Єдину Україну”, говорить про те, що ми хочемо зміцнити з будь-ким з наших сусідів або зовнішньополітичних партерів стосунки – то це є позитивна оцінка, і будь-який політичний діяч будь-якої країни світу має на це правду.

І якщо хтось робить вигляд , що не помічає, як політичні діячі чи засоби масової інформації, зорієнтовані на Сполучені Штати Америки, активно, я б навіть сказав, нав’язливо підтримують одного-однісінького кандидата Віктора Ющенка, то чомусь абсолютно, так би мовити, менш гучні оцінки з боку політичних діячів чи засобів масової інформації з Росії – сприймаються нами надзвичайно дратливо, навіть неврівноважено-боляче.

Марина Пирожук:

А росіяни-таки підтримують блок “За Єдину Україну”?

Дмитро Табачник:

На інформаційних стрічках ми помітили, що один з високих посадових осіб Російської федерації висловив позитивну оцінку, виходячи з програми блоку “За Єдину Україну”, де дійсно чітко відмічено, що блок “За Єдину Україну” буде виступати за зміцнення , подальше поглиблення партнерських дружніх стосунків з Російською федерацією”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG