Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси


Огляд української преси

Київ, 21 березня 2002 - Тижневик “Свобода” коментує нещодавні заяви віце-прем'єра Володимира Семиноженка, політолога Михайла Погребинського і лідера блоку “НРУ” Богдана Бойка. З їхніх вуст прозвучало, що найбільшим користувачем адмінресурсу в Україні є Віктор Ющенко, що опозиція хоче зірвати парламентські вибори, а крім цього вона готує державний переворот. “Богдан Бойко грає роль чи то супершпигуна Штірліца, чи, то суперконтррозвідника Єжова, - пише часопис, - адже Бойко звинуватив блоки Віктора Ющенка. Юлії Тимошенко та Соціалістичну партію України у підготовці державного перевороту за югославським сценарієм. За його словами, керівництву блоків НРУ стало відомо, що згадані три блоки обговорюють питання організації масових акцій громадянської непокори, а також можливість скликання альтернативного парламенту із власних кандидатів у випадку, якщо вибори не дадуть бажаних для них результатів”. “Коментувати словеса Богдана Бойка, - веде далі “Свобода”, - якось незручно. Коли у цієї людини вистачає совісті виставляти себе продовжувачем справи В’ячеслава Чорновола, то це виключає можливість будь-якого діалогу з ним на раціональному рівні.” Повністю статтю “Клоунада імені Кучми” читайте на шпальтах тижневика “Свобода”.

“Замість того, щоб прославляти себе і свій час, влада повинна нагодувати народ”, - сказав в інтерв'ю “Україні молодій” лідер студентського голодування 1990 року, а нині голова товариства “Остання барикада” і кандидат у народні депутати Олесь Доній.

Незабаром на каналі “1 +1” має з'явитися програма під назвою “Остання барикада”, до виходу якої долучився Олесь Доній. Про це, а також про сучасну політичну ситуацію в Україні читайте у інтерв'ю з Олесем Донієм на шпальтах “України молодої”.

Головним завданням нової ВР мусить стати ухвалення закону про реприватизацію в країні, заявив Леонід Кучма на прес-конференції у Запоріжжі. Про це пишуть “Вечірні вісті”. Президент підкреслив, що під час приватизації в країні було зроблено багато помилок. Він також закликав не поспішати з приватизацією в умовах спаду темпів світової економіки. Економісти вже звикли хапатися за голову щоразу, коли президент від загального закликання на тему реформ переходить до конкретних кроків, - зазначає часопис. І як це розвинені країни і досі не здогадались поставити питання власності в залежність від темпів світової економіки? Здавалося б чого простіше: упали темпи - проведи загальну конфіскацію, зросли – можна знову що-небудь у приватні руки роздавати. Подробиці читайте у матеріалі “На нас чекає нова “прихватизація”? на сторінках «Вечірніх вістей».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG