Доступність посилання

ТОП новини

Прес-конференція народного депутата України Валерія Коломойцева-Рибалки


Прес-конференція народного депутата України Валерія Коломойцева-Рибалки

Київ, 22 березня 2002 - Фактами корупції у вищих ешелонах влади сьогодні в Україні вже нікого не здивуєш. Як і втручанням у виборчі процеси. Ці тенденції однаково характерні як для столиці, так і для провінції. Але про участь іноземних виборчих PR-технологій в регіонах, про таємні плани й змови, мета яких – трохи не зміна влади в Україні, говориться не кожного дня.

Корупція у владних структурах Луганщини, на думку народного депутата, пустила міцне коріння. Він, зокрема, розповів про фінансові махінації за участю іноземної фірми “Халілей Лтд”, до яких, за його словами, причетні луганський губернатор Олександр Єфремов та голова обласного “Укркомунбанку” Едуард Лозовський.

КОЛОМОЙЦЕВ-РИБАЛКА:”Корупціонери в Луганській області намагаються заставити людей жити не за законами, а за поняттями.”

Позиція депутата Коломойцева-Рибалки, а також інших опозиційних кандидатів в народні депутати щодо таких дій влади, спричинила, за словами нардепа, до політичного тиску й шантажу. Народний обранець навів приклади погроз та провокацій з боку можновладців та криміналітету, котрі всіма способами намагаються перешкодити проходженню опозиціонерів до будь-яких органів влади. Так, на окрузі, де повторно балотується Валерій Коломойцев, було виставлено кандидатури ще двох його тезків і однофамільців, через що до прізвища Коломойцев довелося додавати прізвище діда пана Валерія – Рибалка. Про погрози вбивства з боку голови обласної партії регіонів Володимира Ландика розповів ще один кандидат у народні депутати України Владислав Кривобоков. На думку Коломойцева-Рибалки, подібна правова сваволя підсилюється ще й діями іноземних громадян, піар-технологами і не тільки.

КОЛОМОЙЦЕВ: “Конкретно – громадяни Росії. Найголовніше, що в цій команді з Росії – вона працює в штабі одного з конкурентів, - там колишні працівники спецслужб, в тому числі ГРУ і вони готують, у випадку моєї перемоги, моє фізичне знищення.”

Насамкінець Валерій Коломойцев-Рибалка заявив, що має документи за підписами керівників Луганської облдержадміністрації та однієї з російських газових компаній, де йдеться про план зриву виборів в Україні та імпічменту Президенту. Утім, оприлюднити документи народний депутат пообіцяв лише на наступному тижні.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG