Доступність посилання

ТОП новини

Європейський євангельський альянс матиме відділення в Україні


Європейський євангельський альянс матиме відділення в Україні

Одеса, 23 березня 2002 - В Одесі проведено збори Європейського євангельського альянсу. Згадана організація існує з середини 18 століття й об'єднує протестантські організації. Альянс створено на грунті індивідуальної участі та на підставі спільної любові до Христа та його заповідей.

В Одесі, з ініціативи пастора Об'єднаної церкви методистів Петра Мартьянова, зібрались представники приблизно 20 протестантських угруповань, об'єднань, місій.

Вони обговорили перспективи створення в Україні відділення Європейського євангельського альянсу.

“Як представник екуменічної місії, де ми працюємо з моряками різних віросповідань, я брав участь у роботі конференції. Мені дуже сподобалися виступи Референта Європейського та Німецького Євангельського альянсу Ульріха Матернса, консультанта Німецького євангельського альянсу, лютеранського пастора Юргена Шаббе. Це дуже цікаві люди.

У мене іноді є сумнів, що ми можемо працювати в Україні спільно, маючи навіть невелику різницю між собою.

Тобто, така координаційна установа необхідна в Україні.

Ви пам'ятаєте, що свого часу ми зазнавали утисків, нищили нашу екуменічну каплицю Святого Михайла. І голос на наш захист був можливим лише на сторінках демократичної преси, із боку священиків п'яти церков християнських конфесій. Але, церков є набагато більше. І вони мають право на свій голос...” – наголосив Президент Чорноморського християнського центру “Місія для мореплавців” Олександр Сорокін.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG