Доступність посилання

ТОП новини

Зброя, кров і трохи надії


Зброя, кров і трохи надії

Київ, 29 березня 2002 - Найвибуховішою подією для України, звісно, є вчорашні вибори. Ми ще не знаємо їхніх остаточних результатів, тому про підсумки і сам перебіг поговоримо пізніше. На них навряд чи встигли вплинути нові свідчення майора Мельниченка, які він розпочав давати чотири дні тому. Але все ще попереду. Як можна довідатися з “Форуму”, розголос може бути покрутіший, ніж від справи “Гонгадзе”. Ідеться про вірогідну причетність вищого керівництва України до торгівлі зброєю. А нардеп Олександр Жир нахваляється оприлюднити записи розмов президента Кучми з головою “Успецекспорту” Валерієм Малєвим про поставки озброєнь іракському дядечку Саддаму. Додамо лишень, що пан Малєв 7 березня загинув в автокатастрофі.

У свою чергу, Близький Схід нафарширований зброєю й без українських поставок. І зброя ця говорить щораз гучніше. Так, Ізраїль, у відповідь на теракти в Натанії, проголосив “війну з терором”, яка, за словами прем'єр-міністра Аріеля Шарона, “не матиме географічних кордонів”. Як повідомляють “Грані.Ру”, ідуть бої на території резиденції глави Палестинської адміністрації і, можливо, регіон втягується в довготривалу різанину.

А ось у Північній Ірландії, за повідомленнями “Версії.Ком.”, зажевріла надія. Є сподівання, що ІРА продовжить здачу зброї, розпочату в жовтні минулого року. Не за горами загальні вибори в Ірландії, і цей жест може принести додаткові голоси політичному крилу ІРА – партії “Шин Фейн”.

Звично багато екстреми на Кавказі, Балканах і – як кривавий виняток, - Франція. “Тероризм.Ру” повідомляє про бійню в муніципалітеті міста Нантер, де від рук терориста-маніяка загинуло восьмеро осіб. Франція шокована. Між тим, в Ананієві на Одещині схожа ситуація - сім трупів, п'ятеро діти. Тільки діяв не бездашний варьят, а так звані “нормальні” грабіжники. В масштабах країни мало хто й здригнувся – уже звично. Азіопа, знаєте...

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG