Доступність посилання

ТОП новини

Економічні Новини


Економічні Новини

З 1 КВІТНЯ ПОСТАНОВОЮ УРЯДУ НА 12% ПІДВИЩУЮТЬСЯ ПЕНСІЇ ОКРЕМИМ КАТЕГОРІЯМ НЕПРАЦЮЮЧИХ ПЕНСІОНЕРІВ

Зокрема, пенсії "чорнобильцям" з інвалідності й у зв'язку з втратою годувальника. Зростуть – і теж на 12 % - пенсії працівникам апарату органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їхніх виконавчих органів, органів прокуратури і судів, працівникам льотно-випробувального складу авіації і льотчикам цивільної авіації, науково-педагогічним працівникам і працівникам митних органів. У постанові зазначається, що збільшенню підлягають лише пенсії, що не перевищують трьох прожиткових мінімумів і максимальний розмір нових підвищених пенсій також обмежений трьома прожитковими мінімумами.

У ВИСТУПІ ПЕРЕД ТРУДОВИМ КОЛЕКТИВОМ ХАРКІВСЬКОГО ТРАКТОРНОГО ЗАВОДУ ПРЕМ'ЄР-МІНІСТР НАГОЛОСИВ НА НЕОБХІДНОСТІ МОДЕРНІЗАЦІЇ ПАРКУ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ МАШИН, ЯКИЙ НА 70-80% ВІДПРАЦЮВАВ СВІЙ РЕСУРС

Крім того, він зазначив, що Україні "конче необхідно" розвивати власне виробництво сільськогосподарських машин і не допустити, аби цей ринок "заполонив імпорт". Інакше, сказав А.Кінах, Україна буде залежною від зовнішньополітичної кон'юнктури і тим самим втратить "продовольчу незалежність".

У ТОРЕЗІ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ 60 ІНВАЛІДІВ-ЧОРНОБИЛЬЦІВ РОЗПОЧАЛИ БЕЗСТРОКОВЕ ГОЛОДУВАННЯ

Вони вимагають скасувати рішення про обмеження придбання ліків по рецептах лікарів і встановити їх безоплатне отримання без жодних обмежень. Голова міської організації "Союз Чорнобиль" Василь Славинський повідомив, що голодуючі - інваліди 1-2 групи. За його словами, голодування викликане незаконним рішенням про обмеження виписки безплатних ліків для чорнобильців на суму до 3 грн. 33 коп. на місяць. Учасники акції ухвалили заяву, в якій звинуватили державу в тому, що "їх з кожним роком не лише обмежують в конституційних правах, але й позбавляють права на захист життя й здоров'я.

МІНЕКОНОМІКИ ПРОГНОЗУЄ В БЕРЕЗНІ НУЛЬОВУ ІНФЛЯЦІЮ, У КВІТНІ - 1%

Про це повідомив перший заступник державного секретаря Міністерства економіки і з питань європейської інтеграції України Ігор Шумило. Також він повідомив, що істотних сплесків зростання цін до кінця року не очікується. Перший заступник держсекретаря зазначив, що експерти Мінекономіки як і раніше вважають реальним раніше запланований середньорічний показник інфляції цього року на рівні 9,8%. Разом із тим І. Шумило сказав, що показник зростання цін може бути переглянутий у бік зниження, однак не повідомив, коли такий перегляд може статися.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG