Доступність посилання

ТОП новини

В Німеччині на межі неплатоспроможності опинився найбільший у країні медіа-концерн “КірхГруппе”


В Німеччині на межі неплатоспроможності опинився найбільший у країні медіа-концерн “КірхГруппе”

Берлін, 29 березня 2002 - Судячи з усього, від розвалу не застрахована жодна імперія, навіть якщо йдеться про могутній підприємницький конгломерат.

Протягом майже п'яти десятиліть німецький підприємець Лео Кірх працював над створенням своєї розгалуженої медіа-імперії навколо кіно, телебачення, футболу, автогонок “Формула 1”. До його концерну із штаб-квартирою в містечку Ісманінг під Мюнхеном нині належать близько 65 підприємств, на яких працює дев'ять із половиною тисяч осіб. Річний оборот концерну “КірхГруппе” перевищує чотири мільярди євро. Але тепер ця компанія постала перед небезпекою розвалу: унаслідок стрімкої експансії підприємець не помітив, як його борги перейшли критичну межу. Обсяг заборгованості перевищив шість із половиною мільярдів євро. Цілком імовірно, що Лео Кірх буде змушений тепер віддати основні підрозділи концерну банкам та інвесторам. Першим платоспроможність “КірхГруппе” поставив під сумнів голова правління “Дойче банк” Рольф Бройер. Як стало відомо з компетентних джерел, “Дойче банк” зацікавлений у розколі медіа-імперії для того, щоб заволодіти її прибутковими підрозділами, такими як “Формула 1” або телевізійний концерн “ПроЗібенЗат1”. Тепер керівництво медіа-імперії має намір через суд домагатися від Бройера компенсації за його висловлювання, на які нервово відреагували інші інвестори, що й стало останнім вирішальним ударом для компанії, яка погрузла в боргах.

У таборі надзвичайно небезпечних суперників Лео Кірха опинився і його колишній партнер англо-австралійський підприємець Руперт Мердок. Протягом останнього часу ходять розмови про те, що він хотів би поглинути весь концерн “КірхГруппе”. Зацікавленість до німецького концерну продемонстрував також італійський прем'єр та медіа-магнат Сільвіо Берлусконі.

У ці дні інвестори та банки, які прагнуть зберегти за собою частину контролю за концерном, ведуть переговори про його подальшу долю. Тим часом сам Лео Кірх здається повністю змирився зі своєю поразкою. “Я не матиму нічого проти навіть, якщо моїм підприємством керуватимуть пігмеї”, - цитує преса німецького медіа-магната.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG