Доступність посилання

ТОП новини

У 93% спостерігачів довгострокової місії ОБСЄ склалося добре враження про вибори в Україні


У 93% спостерігачів довгострокової місії ОБСЄ склалося добре враження про вибори в Україні

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції посол Місії зі спостереження за виборами Бюро демократичних інституцій та прав людини ОБСЄ Майкл ВАЙГАНТ.

Він зазначив, що спостерігачі місії ОБСЄ відвідали під час виборів 1500 дільниць, що приблизно становить 5% всіх виборчих дільниць України. За словами М.ВАЙГАНТА, на основі бази даних місії, в яку вміщено вже результати по 1200 дільницях, спостерігачі ОБСЄ дійшли попередніх висновків, серед яких, поряд із позитивними, є й негативні. Зокрема, сказав М.ВАЙГАНТ, спостерігачі ОБСЄ бачили, що не завжди голосування було таємним, а також багато виборців голосували не на тих дільницях, де були записані.

М.ВАЙГАНТ також звернув увагу на те, що на виборчих дільницях створювалися великі черги, великий натовп людей. Процес ускладнювався тим, що було багато бюлетенів, які необхідно було заповнювати, зазначив він. Водночас М.ВАЙГАНТ підкреслив, що загалом більшість членів виборчих дільниць працювали дуже наполегливо.

На запитання журналістів, чи були порушення, які могли вплинути на результати голосування, М.ВАЙГАНТ сказав, що за попередніми оцінками порушень, які могли б серйозно вплинути на результати виборів, не зафіксовано.
XS
SM
MD
LG