Доступність посилання

ТОП новини

Зустріч членів Організації ісламська конференція


Зустріч членів Організації ісламська конференція

Прага, 1 квітня 2002 – Відкриваючи нараду представників 57-ми країн Організації ісламська конференція в Куала-Лумпурі, прем’єр-міністр Малайзії заявив, що будь-яка атака проти цивільного населення віднині повинна бути розцінена, як терористичний акт. Нинішня зустріч Організації ісламська конференція потриває до середи.

Визначення тероризму, із яким виступив прем’єр-міністр Малайзії Магатір Могамад, як підкреслюють оглядачі, стала чи не першою заявою мусульманського лідера, яка по суті визнає атаки палестинських екстремістів-самовбивць проти ізраїльського цивільного населення терористичними актами. За словами Магатіра, терористичними актами слід вважати трагічні події у Сполучених Штатах 11-го вересня минулого року, терористичні акти палестинських екстремістів, спрямовані проти ізраїльського цивільного населення і відплатні акції Ізраїлю, жертвами яких теж стають мирні жителі.

Магатір, один із найактивніших прихильників антитерористичної коаліції, закликав мусульманський світ осудити тероризм і відмовитися від його застосування у досягненні політичної мети. Малазійський прем’єр-міністр заявив, що на закінчення нинішньої зустрічі в середу її учасники мають намір ухвалити спільну декларацію, яка допомогла б Організації Об’єднаних Націй опрацювати чітке визначення поняття тероризму для ефективнішої боротьби з ним.

Палестинський представник на нараді Фарук Каддумі, міністр закордонних справ у керівництві Арафата, закликав стриматися від осуду терористів-самовбивць з огляду на причини, які заохочують цих людей відмовлятися від життя. На думку інших мусульманських лідерів, що виступили на нараді в понеділок, покласти край взаємним кривавим атакам в ізраїльсько-палестинському конфлікті може лише припинення окупації палестинських територій.

Нинішня нарада членів Організації ісламська конференція в Куала-Лумпурі відбувається на рівні міністрів закордонних справ. Із 57-ми членів організації чотири країни, тобто Ірак, Кувейт, Сирія і Саудівська Аравія своїх міністрів на цю зустріч не надіслали.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG