Доступність посилання

ТОП новини

Економічні Новини


Економічні Новини

УСІ УКРАЇНСЬКІ ВКЛАДНИКИ ОЩАДБАНКУ КОЛИШНЬОГО СОЮЗУ РСР ОТРИМАЮТЬ ПО 50 ГРИВЕНЬ КОМПЕНСАЦІЙ

Спадкоємці померлих у період з 1997 по 2002 рік вкладників отримають по 150 гривень. Відповідну постанову ухвалив Кабінет Міністрів України. Згідно з держбюджетом на 2002 рік і законом "Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України", нинішнього року вкладникам колишнього Ощадбанку СРСР буде виплачено загалом 500 мільйонів гривень.

ЧАСТИНА УКРАЇНСЬКОЇ ЕНЕРГЕТИЧНОЇ СИСТЕМИ - "БУРШТИНСЬКИЙ ЕНЕРГООСТРІВ" - ВІД МИНУЛИХ ВИХІДНИХ ПРАЦЮЄ В ПАРАЛЕЛЬНОМУ РЕЖИМІ ДО ОБ’ЄДНАНИХ ЕНЕРГОСИСТЕМ ЄВРОПИ

Наразі українська енергосистема працює у паралельному режимі тільки з Росією. Якщо пробна експлуатація Бурштинської ТЕС у паралельному режимі з європейською енергосистемою буде вдалою, то енергосистему Західної України приєднають до європейської вже на початку липня. Але про це стане відомо лише після засідання технічного комітету 26 квітня. Як стверджують у Міністерстві палива та енергетики України, після приєднання Бурштинської електростанції розпочнеться поступове під’єднання всієї енергосистеми України до Європи.

Підстанцію "Західноукраїнська" довелося модернізувати до західних вимог. Затрати на проект створення "Бурштинського енергоострова" становлять близько 130 мільйонів гривень. У результаті Україна отримає можливість експортувати свою та здійснювати транзит чужої електроенергії.

АКЦІОНЕРИ АВІАКОМПАНІЙ "МIЖНАРОДНI АВIАЛIНIЇ УКРАЇНИ" I "АЕРОСВIТ", ЩО ОБ'ЄДНУЮТЬСЯ В РАМКАХ СТВОРЕННЯ ЄДИНОЇ НАЦIОНАЛЬНОЇ АВIАКОМПАНIЇ УКРАЇНИ, ПЛАНУЮТЬ ЦЬОГО ТИЖНЯ ОБГОВОРИТИ ПИТАННЯ ПIДГОТОВКИ БIЗНЕС-ПЛАНУ МАЙБУТНЬОЇ КОМПАНIЇ

Про це повiдомив журналiстам у Києвi заступник мiнiстра транспорту України Аркадiй Демиденко. Згiдно з попереднiм рiшенням, 125 тис. дол планували видiлити на цi цiлi акцiонери "Аеросвiту" i 300 тис. дол. - "Міжнародні Авіалінії України". Вiн нагадав, що єдину авiакомпанiю має бути створено до кiнця року. Ранiше мiнiстр транспорту Валерiй Пустовойтенко називав дату до 15 липня.



КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ЗАТВЕРДИВ ФОРМИ ДЕРЖАВНОГО АКТУ НА ПРАВО ВЛАСНОСТІ НА ЗЕМЕЛЬНУ ДІЛЯНКУ ТА ДЕРЖАВНОГО АКТУ НА ПРАВО ПОСТІЙНОГО КОРИСТУВАННЯ ЗЕМЕЛЬНОЮ ДІЛЯНКОЮ

Про це УНІАН повідомили в прес-службі уряду.

Згідно з постановою, Державному комітету земельних ресурсів необхідно забезпечити виготовлення та зберігання бланків зазначених актів, а також постанова встановлює, що раніше видані державні акти на право приватної власності на землю, державні акти на право власності на землю та державні акти на право постійного користування землею залишаються чинними й підлягають заміні в разі добровільного звернення громадян або юридичних осіб.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG