Доступність посилання

ТОП новини

Кримінал таки потрапив до кримського парламенту


Кримінал таки потрапив до кримського парламенту

Симферополь, 8 квітня 2002 - Начальник кримської міліції Микола Паламарчук має дані, що кілька кандидатів, пов’язаних із криміналітетом, таки стали депутатами Верховної Ради Криму. Про це він заявив у суботу на прес-конференції у Симферополі.

Генерал Микола Паламарчук на прес-конференції повідомив, що представникам криміналітету вдалося потрапити до рад різних рівнів, у тому числі – кілька осіб сумнівної репутації – до парламенту автономії. Правда, начальник кримського главку міліції не назвав ні точної кількості, ні прізвищ криміналізованих депутатів. Водночас, він повідомив, що на деяких новообраних парламентарів у правоохоронців є відповідні матеріалі, і ті їх реалізовуватимуть.

“Дехто з чинних депутатів сяде на лаву підсудних. Це я можу сказати напевно” – заявив журналістам генерал Паламарчук. Правда, тут слід сказати, що 4 роки тому тодішній начальник Головного Управління МВС України в АРК генерал Геннадій Москаль теж заявляв подібне. Більше того, він тоді назвав 6 конкретних прізвищ. Тепер щонайменше двоє з названих депутатів повторно отримали депутатські мандати. Але й ніхто з інших – на лаву підсудних не сів.

Поки що ж правоохоронців має втішати той факт, що до виборів вони не допустили 52 особи, які так чи інакше були пов’язані з криміналом. Крім того, до рад усіх рівнів обрані 42 представники кримської міліції із 120, що балотувалися. Однак, у Верховній Раді Криму правоохоронці будуть представлені лише одним депутатом – заступником начальника Державтоінспекції автономії Володимиром Шкаберіним, який до місцевого парламенту обирається уже втретє.

Микола Паламарчук каже, що це – непоганий результат, оскільки ніколи не ставив перед своїми підлеглими мету якомога більшим складом потрапити до органів представницької влади. У міліції й так достатньо можливостей для боротьби з криміналітетом, навіть, якщо у деяких його представників є мандат кримського депутата, - заявив генерал Паламарчук, який своєю рішучістю сьогодні нагадує популярного в Криму генерала Москаля, нинішнього губернатора Закарпаття. Чи виконає Микола Паламарчук свої обіцянки і чи не повторить він долю свого попередника Геннадія Москаля – покаже час.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG