Доступність посилання

ТОП новини

Економічні новини


Економічні новини

Валовий внутрішній продукт України зріс в першому кварталі 2002 року на 3,8% проти січня-березня 2001 року. Про це повідомляє Державний комітет статистики. У березні 2002 року зростання ВВП становило 4,1% порівняно з березнем 2001 року.

Тристоронню угоду про співробітництво в галузі інформаційних і телекомунікаційних технологій підписали керівники Національного технічного університету України "КПІ", ВАТ "Укртелеком" та Державного комітету зв’язку та інформатизації України. Сторони домовились плідно співпрацювати в майбутньому у побудові сучасних систем телекомунікацій в Україні, що мають охоплювати користувачів інформаційних послуг на всіх рівнях функціонування держави. На переконання учасників угоди, об’єднання науки, виробництва і освіти у сфері розвитку інформаційної інфраструктури і наукоємних технологій дозволить Україні, яка володіє величезним кадровим і науковим потенціалом, невдовзі посісти гідне місце серед країн світу, що вважаються провідними в розвитку своєї інформаційно-технологічної сфери. Ця співпраця, на їхню думку, може стати поштовхом і до інтеграції України в міжнародні інформаційно-технологічні і телекомунікаційні системи.

Керівництво харківського заводу “Комунар”, одного з провідних виробників систем управління для космічних комплексів, оголосило про початок корпоратизації і перетворення підприємства на акціонерне товариство. Заступник генерального директора об’єднання з економіки Юрій Ладунін заявив, що іншого виходу немає, хоча "Комунар" належав до числа стратегічно важливих об’єктів, що не були в урядових планах приватизації. Генеральний директор підприємства Олександр Осмолов наголосив, що корпоратизація і приватизація "Комунара" відбуватиметься згідно з рішенням Національного космічного агентства України. Припускають, що контрольний пакет акцій придбає Російське космічне агентство в особі або "Заводу імені Хрунічева", або іншого російського підприємства. "Комунар" значною мірою зорієнтований на російський ринок і зараз виробляє системи управління на всі російські ракети-носії.

Цього року Україна може розпочати продаж на конкурсах об'єктів вугільної промисловості, – повідомив УНІАН заступник голови Фонду державного майна Вадим Васильєв. За його словами, до липня нинішнього року ФДМ спільно з Мінпаливенерго розробить умови та способи продажу шахт і вугільних голдинґів. У той же час Фонд держмайна оцінює більшість підприємств вугільної галузі як неліквідні і в зв'язку з цим наполягає на тому, що пріоритетним завданням їх приватизації є не отримання грошей від продажу, а мінімізація витрат бюджетних коштів на їх утримання, а, можливо, й закриття. На думку В. Васильєва, закриття одного об’єкта, а це також буде однією з цілей приватизації, вимагає великих вкладень, виділити які з бюджету буде дуже важко.

У Севастополі кількість осіб, чий річний валовий прибуток склав від 1 до 5 мільйонів гривень, торік зросла порівняно з 2000 роком на 16 осіб і становить 30 осіб, повідомили УНІАН у прес-центрі Державної податкової адміністрації у Севастополі. За даними прес-центру, найприбутковішими сферами бізнесу в регіоні на сьогодні є оптова торгівля, виробництво меблів, судноремонт, виготовлення і реалізація кондитерських, ковбасних, хлібобулочних виробів, виробництво й оптова торгівля пластмасовими виробами, операції з нерухомістю.

Понад 11 тонн медичного обладнання, медикаментiв i засобiв медичного призначення загалом на суму бiльш як 620 тисяч доларів надiйде в Україну з-за кордону як гуманiтарна допомога, надана за сприяння Фонду допомоги дiтям Чорнобиля. Допомога надiйде в лiкарнi – партнери цiєї органiзацiї. Зокрема, американська компанiя Merck&Co надала Львiвськiй обласнiй клiнiчнiй спецiалiзованiй лiкарнi 350 одиниць дорогого, але ефективного препарату "Аспарагiназа", який застосовується для хiмiотерапевтичного лiкування лейкемiї. Цього препарату вистачить на лiкування упродовж року всiх дiтей, якi перебувають у лiкарнi з цим дiагнозом.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG