Доступність посилання

ТОП новини

Продовжується скандальна історія з виборами до Верховної Ради на Прикарпатті – кримінальна справа, порушена щодо вбивства одного з кандидатів до парламенту по цьому округу, набуває все нових подробиць


Продовжується скандальна історія з виборами до Верховної Ради на Прикарпатті – кримінальна справа, порушена щодо вбивства одного з кандидатів до парламенту по цьому округу, набуває все нових подробиць

Івано-Франківськ, 15 квітня 2002 – Центральна виборча комісія визнала недійсними вибори в Надвірнянському виборчому окрузі № 90. Було знято з реєстрації депутата до парламенту Романа Зварича, який за підсумками голосування переміг у виборах.

Усі ці події стали наслідком убивства ще одного кандидата до Верховної Ради, заступника голови Івано-Франківської обласної держадміністрації Миколи Шкрібляка. Злочин, який розслідує Служба безпеки України, кваліфіковано за статтею “терористичний акт”.

Усі спроби журналістів дотепер отримати офіційним шляхом відомості про будь-які подробиці щодо вбивства наштовхувались на відмову. Керівники правоохоронних органів мотивували це таємницею слідства.

Однак у місті Надвірній правоохоронці днями затримали відомого підприємця Ігоря Тимчука, який балотувався у депутати до Верховної Ради у виборчому окрузі № 90. Керівництво обласного управління внутрішніх справ та служби безпеки України також відмовились коментувати цей арешт.

Формальною підставою для затримання підприємця стала підзора у скоєнні ним злочину, передбаченого статтею 157 Кримінального кодексу – “Перешкоджання здійсненню виборчого права”. Однак, як з’ясувалося, цей бізнесмен кілька років тому мав неприємності з законом і проти нього вже було порушено кримінальну справу. Однак довести провину Ігоря Тимчука правоохоронцям не вдалося.

Із конфіденційних джерел вдалося довідатись, що, на відміну від категоричних заяв про виключно політичні мотиви вбивства Миколи Шкрібляка, зараз слідство розглядає чимало версій цього злочину. Серед них і такі, які пов’язують вбивство з економічною діяльністю кандидата в народні депутати.

Затриманий підприємець, як стверджують, брав у борг значні кошти у вбитого Миколи Шкрібляка. Слідство має письмові підтвердження таких фактів. З’ясувалося також, що в заступника голови обласної держадміністрації позичали гроші також інші відомі в регіоні люди. Отож слідча група зараз ретельно перевірятиме всі нові факти, які виникли у зв’язку з розслідуванням убивства кандидата в народні депутати.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG