Доступність посилання

ТОП новини

Економічні новини


Економічні новини

Виробництво сільгосппродукції збільшилося в Україні за перший квартал 2002 р. порівняно з аналогічним періодом 2001 р. на 11,1%. Про це повідомив державний секретар Міністерства аграрної політики Сергій Рижук. При цьому продовжує підвищуватися продуктивність реформованих сільгосппідприємств – обсяги виробництва продукції в них збільшилися за січень-березень 2002 р. на 23,4%. У тваринництві намітилася позитивна тенденція збільшення ваги тварин, чого в Україні не було вже кілька років", – наголосив С. Рижук.

Уряд прогнозує, що реальний ВВП України зросте в 2002 році на 6%. Активне пом’якшення Національним банком України грошової політики в перші місяці 2002 року стимулювало зростання економіки, про що свідчить поступове збільшення темпів зростання реального валового внутрішнього продукту з 3,2% в січні до 3,8% – за підсумками трьох місяців. Таку думку висловив керівник групи радників голови Національного банку України Валерій Литвицький. Він зазначив, що поліпшення динаміки ВВП в березні підтверджує думку, що особливе значення в сучасних умовах, коли триває уповільнення зростання в промисловості, має переважний розвиток галузей, прямо пов’язаних зі споживчим попитом – торгівля, сільське господарство, будівництво. Водночас радник наголосив на необхідності поліпшити виконання бюджету. Уряд прогнозує, що реальний ВВП країни зросте в 2002 році на 6% порівняно з його зростанням більш ніж на 9% у 2001 році.

18 – 19 квітня у Вашингтоні віце-прем'єр міністр України Василь Роговий проведе переговори про надання Україні статусу країни з ринковою економікою в рамках українсько-американського Комітету з питань економічного розвитку. На думку українського уряду, визнання України країною з ринковою економікою полегшить захист українських товарів в антидемпінгових процедурах. Передбачається, що на переговорах також обговорюватимуться питання розвитку торгових відносин між Україною і США, створення сприятливого інвестиційного клімату і нормальних умов для розвитку малого і середнього бізнесу в Україні, а також питання боротьби з відмиванням "брудних грошей" і фінансування тероризму. А 20 – 21 квітня українська делегація на чолі з В. Роговим візьме участь у засіданні міжнародного валютно-фінансового комітету МВФ і комітету розвитку Світового Банку.

Кількість фермерських господарств в Україні з початку цього року збільшилася на 751 господарство. Про це повідомили в Державному комітеті статистики України. На 1 квітня загальна кількість зареєстрованих фермерських господарств становила 42 тисячі 350. Найбільша кількість фермерських господарств в Одеській, Миколаївській, Дніпропетровській, найменше у Рівненській, Чернігівській, Волинській областях. У користуванні фермерів перебуває 2 млн. 631 тис. 800 гектарів сільськогосподарських угідь.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG