Доступність посилання

ТОП новини

У новій Верховній Раді Криму створено парламентську більшість


У новій Верховній Раді Криму створено парламентську більшість

Симферополь, 16 квітня 2002 – У новій Верховній Раді Криму створено парламентську більшість – про це у вівторок на прес-конференції в Симферополі повідомили її координатори. До цієї більшості увійшли 67 депутатів, у тому числі і дехто з тих, хто обирався від “Блоку Грача”.

За словами координатора нової парламентської більшості Василя Кисельова, у понеділок прем’єр-міністр Криму Валерій Горбатов і віце-спікер кримського парламенту минулого скликання Борис Дейч провели нараду з новообраними депутатами, результатом якої і стала спільна заява, підписана 67 депутатами. У цьому документі вони заявили, що створили стійку парламентську більшість, а також що з метою досягнення політичної стабілізації і громадської злагоди в Криму готові підтримати погоджені з президентом України кандидатури голів Ради міністрів і Верховної Ради Криму.

Уже сьогодні цей лист потрапив до президента Кучми, і за кілька днів представники більшості збираються до столиці, щоб обговорити з главою держави кандидатури на чільні посади в керівництві автономії. За словами Василя Кисельова, зараз він не може назвати претендентів на керівні крісла, як і прізвища депутатів, які ввійшли до більшості: “Я міг би вам прочитати список тих, хто підписав це звернення до президента, але не буду, оскільки тут є значна частина депутатів від блоку Грача – вони теж підписалися. З оприлюдненням їхніх імен поки що зачекаємо”, – заявив Василь Кисельов.

Головним завданням більшості її члени бачать формування органів управління Криму та ухвалення республіканського бюджету. Цілком можливо, що ближчим часом вона ініціюватиме зміну регламенту місцевого парламенту, а згодом – і Конституції автономії. А поки що йде пошук пари – спікера і прем’єра. Реакції офіційного Києва на цю подію поки що немає.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG