Доступність посилання

ТОП новини

Економічні новини


Економічні новини

Акціонерний комерційний банк "Аркада" надав у першому кварталі 2002 року кредитів на житлове будівництво на суму 21,5 млн. гривень, що вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року. Найбільшою популярністю серед позичальників користуються кредити на 15 і 20 років. Останнім часом банк поширює програму кредитування житлового будівництва в регіонах. Так, через місяць в Одесі почне працювати представництво банку, яке надаватиме кредити на житлове будівництво за програмою голдинґової компанії "Київміськбуд" "Житло за кошти населення". Минулого місяця банк "Аркада" на базі свого представництва почав програму кредитування на повторному ринку житла в Дніпропетровську.

Акціонерна компанія "Київенерго" звернеться до Київської міської держадміністрації з проханням підвищити тарифи на теплову енергію після підписання контракту з торговельним домом "Газ України" на постачання газу в 2002 році. Як повідомив голова правління "Київенерго" Іван Плачков, підвищення тарифів може становити до 20%. Нині тарифи на теплоенергію в Києві найнижчі в Україні, однак на, на думку Плачкова, це необ'єктивно, зважаючи на середній рівень життя в столиці. Кошти, які буде виручено в разі підвищення тарифів, компанія має намір спрямувати на встановлення приладів обліку і проведення капітальних ремонтів мереж.

В Івано-Франківській області з початку року борг за електроенергію зріс на 1,3 мільйона гривень, або на 3%. Борг за природний газ становить 5,6 мільйонів гривень. Проблемним залишається стан розрахунків за використану електроенергію житлово-комунальними споживачами, борг яких становить 8,9 мільйонів гривень (19,3%) із загального боргу. Водоканали заборгували понад 4 мільйони гривень. Через це, зокрема в Івано-Франківську, достроково припинено опалювальний сезон, і нині жителі обласного центру не мають гарячої води.

Відновлення імпорту м'яса птиці зі Сполучених Штатів Америки до Росії не підштовхне Україну до аналогічного рішення. Про це заявив державний секретар Міністерства аграрної політики України Сергій Рижук. Нині між Україною і США тривають переговори щодо врегулювання цього питання. Американська сторона наполягає на скасуванні заборони, на що представники України погоджуються тільки в разі припинення використання американськими виробниками при вирощуванні птиці низки заборонених в Україні препаратів.

ЗАТ "Цемент-Інвест" має намір через суд оскаржити дії Фонду державного майна України з продажу 25%-го пакета акцій ВАТ "Балцем". Про це повідомляється в поширеному прес-службою "Цемент-Інвесту" прес-релізі. За інформацією прес-служби, заява представників Фонду держмайна про стягнення з "Цемент-Інвесту" недотримки в розмірі 18 мільйонів гривень за ухилення від зобов'язань переможця торгів із 25% пакета акцій "Балцема" є безпідставною. Як повідомляється у прес-релізі, саме Фонд держмайна відповів відмовою, коли "Цемент-Інвест" "упродовж двох днів, 11 і 12 квітня, намагався укласти з ним договір". Представники "Цемент-Інвесту" кваліфікують дії Фонду як "махінації", спрямовані на те, щоб пакет акцій "Балцема" "опинився в руках потрібних покупців".

Кабінет Міністрів України затвердив Державну програму підтримки молодіжного підприємництва на 2002–2005 роки. Фінансове забезпечення виконання Програми здійснюється за рахунок коштів державного бюджету, інших джерел фінансування, не заборонених законодавством.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG