Доступність посилання

ТОП новини

Сесія Івано-Франківської міської ради вирішила передати у власність церквам землі, на яких розташовані їхні споруди


Сесія Івано-Франківської міської ради вирішила передати у власність церквам землі, на яких розташовані їхні споруди

Івано-Франківськ, 17 квітня 2002 – Сесія Івано-Франківської міської ради ухвалила рішення передати у власність церквам землі, на яких розташовані їхні споруди. Дотепер церкви традиційних християнських конфесій мали лише право на постійне користування землею.

Надзвичайно важливим назвав рішення Івано-Франківської міськради щодо передання церквам у повну власність землі мер обласного центру Прикарпаття Зіновій Шкутяк. Відразу після закінчення сесії завідувач юридичного відділу мерії Андрій Галущак пояснив журналістам, що дотепер церква мала землю в постійному користуванні. Однак за новим Земельним кодексом право постійного землекористування матимуть лише державні та комунальні організації. Церква ж повинна або орендувати землю, або має стати її власником. Оскільки ж релігійні організації не є прибутковими, то в разі оренди вони б не змогли сплатити земельний податок. Згідно з попереднім Земельним кодексом церкви не платили за землю як постійні користувачі. Тепер же вони не платитимуть за неї вже у статусі власників. І що важливо, власниками землі вони стануть безкоштовно. На території Івано-Франківської міськради загалом є 20 таких церков.

Окрім церков традиційних християнських течій, які отримають землю у приватну власність, під рішення сесії також підпадають церкви адвентистів 7-го дня та євангелістів. У власність церков перейдуть також території монастирів, резиденцій, консисторій та духовних освітніх закладів.

Варто також наголосити, що питання про передання церквам землі у власність розглядалося вже упродовж багатьох років, однак лише зараз отримало позитивне вирішення.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG