Доступність посилання

ТОП новини

Журналісти Європи закликають уряди європейських держав негайно допомогти в організації незалежного міжнародного розслідування вбивства Георгія Гонгадзе


Журналісти Європи закликають уряди європейських держав негайно допомогти в організації незалежного міжнародного розслідування вбивства Георгія Гонгадзе

Про це йдеться в листі, надісланому міністрам закордонних справ держав-членів Ради Європи, який підписали Джеремі Діар – генеральний секретар Національної спілки журналістів Об'єднаного Королівства Великої Британії та Ірландії, Айдан Вайт – генеральний секретар Міжнародної федерації журналістів, Робер Менар – генеральний секретар міжнародної правозахисної організації "Репортери без кордонів" і Алла Лазарєва – президент Інституту масової інформації (Україна), повідомляє інтернет-видання «Українська правда».

Керівники журналістських організацій закликають європейських політиків звернути увагу на ситуацію навколо незалежного міжнародного розслідування справи вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, яке запропонувала провести Парламентська асамблея Ради Європи у вересні 2001 року. Журналісти нагадують, що уряд України через міністра юстиції Сюзанну Станік повідомив Раду Європи про свою готовність співпрацювати в проведенні цього розслідування.

Однак тепер, мовиться в листі, за даними Комітету Міністрів закордонних справ РЄ, уряд України "хоче ґарантій країн-учасниць у тому, що вони нададуть слідчих". Журналісти стурбовані тим, що таке потрібне для свободи слова в Європі розслідування буде відкладено через "подібні процедурні проблеми".

У листі, адресованому голові Комітету Міністрів РЄ, міністру закордонних справ Литви Антанасові Вальонісові, журналісти закликають його негайно звернутися до країн-учасниць РЄ з офіційним проханням надіслати слідчих, які могли б взяти участь в розслідуванні.
XS
SM
MD
LG