Доступність посилання

ТОП новини

Економічні новини


Економічні новини

Львівська обласна держадміністрація створила комісії, що відповідатимуть за утилізацію побутового та промислового сміття. Таким чином область прагне наблизитися до європейських екологічних стандартів. На сьогодні з 440 сміттєзвалищ, які є в області, лише шість мають дозвіл на розміщення відходів. У Червонограді розпочали будівництво сміттєпереробного заводу, аналогів якому в Україні немає. Там перероблятимуть тверді промислові відходи. Потужність заводу становитиме 100 тисяч тонн на рік. Для будівництва надано 500 тисяч гривень.

Згідно з Державною програмою підтримки молодіжного підприємництва на 2002–2005 роки фінансування заходів і програм молодіжних організацій передбачається з місцевих бюджетів, за рахунок коштів підприємницьких структур держави, а також за рахунок коштів міжнародних фінансових інститутів, зокрема Світового банку, повідомила Голова Комітету Валентина Довженко. Не залишиться осторонь і Державний комітет. Із його бюджету буде спрямовано три з половиною мільйони гривень.

Прикарпатські енергетики в першому кварталі не сплатили жодної копійки податку, стверджують в Івано-Франківській державній податковій адміністрації. Голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк доручив створити спеціальну комісію, до складу якої ввійдуть працівники прокуратури, державної податкової адміністрації та облдержадміністрації. Завдання комісії – з’ясувати причини несплати податків. Податківці ж за одну з причин уважають перехід окремих суб’єктів підприємницької діяльності, які мають розгалужену структуру в різних регіонах, на консолідовану сплату податків, коли збитки одного структурного підрозділу перекриваються прибутками іншого.

Грецiя пiд час свого головування в ЄС у наступному році "сконцентрує зусилля" на виробленнi стратегiї взаємовiдносин Україна–ЄС. Стратегія буде спрямована на надання Українi статусу асоцiйованого члена Євросоюзу. Про це заявив глава грецького МЗС Георгiос Папандреу після переговорів із міністром закордонних справ України Анатолієм Зленком в Афінах.

Ощадний банк України отримав 50 мільйонів гривень для виплат компенсацiй за вкладами, розмiщеними в установах колишнього Ощадного банку СРСР. 43 з половиною мільйони буде виплачено вкладникам (по 50 гривень кожному, якщо зазначена сума не перевищує залишку проiндексованого вкладу), а 6 з половиною мільйонів – спадкоємцям вкладникiв, якi померли в 1997–2002 роках i не отримали грошових заощаджень (у межах залишку проiндексованого вкладу в розмiрi 150 гривень).

Профспiлка працiвникiв вугiльної промисловостi не пiдтримує дiї Незалежної профспiлки гiрникiв України з проведення акцiй протесту. Як заявив в iнтерв'ю агентству "Iнтерфакс-Україна" заступник голови організації Леонiд Давидов, профспiлка "пiде iншим, конструктивним шляхом". Вiн також вiдмовився коментувати рiшення НПГУ про висловлення недовiри першому вiце-прем'єрові Олегові Дубинi i мiнiстрові палива та енергетики Вiталiєві Гайдукові, заявивши, що не знає мотивiв такого кроку. Визнавши наявнiсть проблем у вугiльнiй галузi, Давидов запропонував проведести координацiйну раду з урегулювання кризових ситуацiй у вугiльнiй промисловостi, на якiй планується розглянути всi наявні проблеми.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG