Доступність посилання

ТОП новини

Едуард Гурвіц про українську пресу


Едуард Гурвіц про українську пресу

Одеса, 17 квітня 2002 – Народний депутат України Едуард Гурвіц переконаний, що нині в Україні “значну частину преси купили. Частину залякали. А тих кого не вдалося залякати чи купити тепер намагаються зламати… Усе те, що відбувається, жодним чином не збільшує авторитет влади”.

Особливе місце тут займає історія з головним редактором газети “Свобода” Олегом Ляшком, якого нині утримують під вартою в Черкасах.

“Це, в цілому, шкодить не лише стабільності в країні, але і авторитетові України у світі, – каже Едуард Гурвіц. – Ситуація з Олегом Ляшком доводить, що навіть коли починають знущатися, саджати у в’язниці журналістів, їхні колеги не спроможні їх захистити. У цьому є проблема української журналістики”.

До речі, мас-медіа в Україні чомусь замовчують судове протистояння в Одесі та спроби виборчого блоку “Наша Україна” скасувати результати виборів міського голови та депутатів міськради. “Наша Україна” вважає вибори сфальсифікованими.

Едуард Гурвіц уважає, що “конфлікт в Одесі найбільш яскраво показує, до якого цинізму можливо дійти під час фальсифікації”.

“Руслан Боделан, без сумніву, програв вибори. Ця поразка була дуже вражаючою. Йому лише вдалося незаконно сфальсифікувати результати голосування… А тепер вони хочуть уникнути відповідальності, – стверджує Едуард Гурвіц. – Підконтрольна владі преса нічого про Одесу писати не буде. Вони взагалі не хочуть, щоби про це знали, бо це є свідченням мерзотної поведінки чиновників…”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG