Доступність посилання

ТОП новини

Міністр оборони Канади Арт Еґлтон зустрівся з Послом України в Канаді Юрієм Щербаком, повідомили в Посольстві України в Канаді


Міністр оборони Канади Арт Еґлтон зустрівся з Послом України в Канаді Юрієм Щербаком, повідомили в Посольстві України в Канаді

Насамперед Посол України поінформував співрозмовника про перебіг та результати виборів до українського парламенту, які засвідчили поступ України на шляху до інтеграції в європейську спільноту, а також – про внутрішньополітичну та економічну ситуацію в Україні.

Юрій Щербак привернув увагу міністра оборони Канади до співпраці України з НАТО, зокрема, за програмою «Партнерство задля миру», активної позиції України щодо боротьби з тероризмом. Він наголосив також на важливості конференції в Інституті Аспен (відбулася в Берліні 3–4 березня), яка була присвячена відносинам України з НАТО.

Сторони дійшли згоди щодо необхідності активізації військової та військово-технічної співпраці. Зокрема, обговорювалась можливість створення українсько-канадського миротворчого батальйону для участі В миротворчих операціях. Канадській стороні було також запропоновано розглянути пропозицію інтенсивніше використовувати можливостей української транспортної авіації, насамперед, літака Ан-124.
XS
SM
MD
LG