Доступність посилання

ТОП новини

Економічні новини


Економічні новини

Голдинґова компанія "Київміськбуд" у першому кварталі 2002 року залучила в житлове будівництво за програмою "Житло за кошти населення" 149,7 мільйонів гривень, що на 41% більше, ніж у січні–березні 2001 року. Найбільшою популярністю серед інвесторів користуються, як і торік, одно- й двокімнатні квартири, і ця тенденція збережеться до кінця року. У той же час 3- і 4-кімнатні квартири також продаються на 100%. Незважаючи на великий попит на квартири за програмою "Житло за кошти населення", керівництво "Київміськбуду" цього року "не планує значних коливань у цінах на житло". У 2002 році "Київміськбуд" планує залучити в житлове будівництво 580 мільйонів гривень приватних інвестицій. Торік при запланованих 438 мільйонах гривень холдинг залучив 521 мільйонів гривень.

Урожай зернових в Українi в 2002 роцi очiкується на рiвнi минулого року. Про це заявив вiце-прем'єр-мiнiстр Леонiд Козаченко. Свій погляд вiн аргументував вищими якiстю посiвних матерiалiв i темпами робiт, а також достатньою забезпеченiстю матерiально-технiчними ресурсами. Однак не можна виключати негативного впливу на врожай надзвичайних природних катаклiзмiв, зазначив Леонiд Козаченко.

В Українi можна працювати й заробляти грошi, що доведено практикою. Про це заявив міністр закордонних справ України Анатолiй Зленко в перебігу візиту до Греції. За словами українського мiнiстра, є низка конкретних напрямiв, якi становлять основу для подальшого спiвробiтництва двох країн у торгово-економiчнiй сферi. Зокрема, це традицiйнi металургiя, суднобудування, сiльське господарство та туризм. Але зараз до них додаються й новi. Серед них мiнiстр назвав телекомунiкацiї, транспорт, будiвництво, готельний бiзнес. Анатолiй Зленко вважає, що iноземним пiдприємцям не варто боятися українського ринку. Адже розмiр прибуткiв є набагато бiльшим за розмiр ризикiв, якi ще iснують на українському ринку.

Незадоволений обсягами російських інвестицій в українську економіку Вiктор Черномирдiн. За його даними, в роки незалежностi України обсяг росiйських iнвестицiй становив трохи бiльше 300 мiльйонiв доларiв, а Україна iнвестувала в Росiю близько 86 мiльйонiв, в основному в прикордоннi регiони. Серед перспективних напрямiв, за його словами, залишаються нафтогазова сфера, машинобудування, кольорова та чорна металургiя.

В Українi нинi є всi шанси "раз i назавжди лiквiдувати заборгованiсть iз заробiтної плати у виробничiй сферi". На цьому наголосив прем’єр-міністр Анатолій Кінах. Він нагадав, що за останнiй рiк заборгованiсть iз заробiтної плати в Українi була скорочена майже вдвiчi. Водночас Анатолiй Кiнах зазначив, що незважаючи на досить високi темпи зростання реальної заробiтної плати, вона все ще залишається низькою.

Російська компанія "Вімм-Білль-Данн Продукти" заявила, що інформація про нібито викуплені для неї 80% акцій українського молокозаводу "Галактон" не відповідає дійсності. У той же час керівник "Укрсоцбанку" Валерій Хорошковський підтвердив факт продажу понад 80% акцій компанії "Галактон" новому власникові, але відмовився назвати його ім'я. Він сказав, що за пакет акцій було запропоновано належну ціну.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG