Доступність посилання

ТОП новини

Названо дату першої сесії новообраного кримського парламенту. Його хоче знову очолити Леонід Грач


Названо дату першої сесії новообраного кримського парламенту. Його хоче знову очолити Леонід Грач

Симферополь, 19 квітня 2002 – У п’ятницю симферопольська парламентська газета “Кримскіє ізвестія” оприлюднила дату першої сесії новообраної Верховної Ради АРК. Згідно з рішенням президії місцевого парламенту попереднього скликання, вона відбудеться, як і вимагає чинний закон, на 29-у добу після виборів.

Інтрига, що довго хвилювала політично активних кримчан, нарешті, отримала своє розв’язання. Попри побоювання, які висловлювалися в місцевій пресі щодо можливості зриву першої сесії, на що йшли комуністи, щоб дати час своєму лідерові Леонідові Грачеві відновити його депутатський статус через Верховний Суд, кримський спікер не пішов не відверте порушення закону.

У п’ятницю в Симферополі було оприлюднено офіційне повідомлення, що за рішенням президії Верховної Ради АРК під керівництвом Леоніда Грача перша сесія кримського парламенту нового скликання відбудеться 29 квітня. Цією ж постановою ухвалено порядок денний сесії. В її перебігу Верховна Рада автономії має обрати голову, його заступників та керівників постійних комісій кримського парламенту і сформувати склад останніх.

Місцеві спостерігачі пояснюють такий неочікуваний крок Леоніда Грача тим, що він, очевидно, вже мав інформацію про можливе позитивне для нього рішення Верховного Суду України, який у п’ятницю задовольнив його скаргу. Тепер кримський спікер намагатиметься негайно отримати депутатський мандат, щоб устигнути до поділу посад у місцевому парламенті.

Водночас місцеві спостерігачі відзначають той факт, що засідання президії, на якому було ухвалено рішення про призначення дати сесії, відбувалося за зачиненими дверима – не тільки без преси, але й без представників кримського уряду. Але як би там не було, позбувшись однієї політичної інтриги, із судовим відновленням Леоніда Грача Крим отримав ще одну: чи вдасться нинішньому кримському спікерові знову посісти це владне крісло?

У будь-якому випадку – до політичної стабільності автономії знову далеко.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG