Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні у Вашингтоні підписанням спільної заяви завершується засідання україно-американського комітету з економічної співпраці


Сьогодні у Вашингтоні підписанням спільної заяви завершується засідання україно-американського комітету з економічної співпраці

Вашингтон, 25 квітня 2002 - На переговорах, що тривали майже тиждень працювала численна українська делегація, що складалась з ключових міністрів, та очолювана віце-прем'єр міністром України Василем Роговим.

Українська делегація в американській столиці працює майже у повному інформаційному вакуумі. Посилаючись на насичену програму переговорів офіційні особи України не знаходять часу для того, щоб поділитись результатами переговорів із журналістами. Та за деякими скупими повідомленнями складається враження , що представники України не так не хочуть , як не мають чим ділитись з журналістами. Не передбачається конкретних результатів по жодному з гарячих питань, які планувала залагодити численна українська делегація. Вирішення питання надання чи ненадання Україні статусу держави з ринковою економікою в рамках антидемпінгових розслідувань та відміни поправки Джексона-Веніка Україні доведеться чекати як мінімум до осені. Про відміну санкцій з американської сторони мова ведеться тільки гіпотетично. Для того щоб санкції було знято американська сторона не задовольняється лише прийняттям закону про авторські права в Україні, вона вимагає впровадження закону в життя та реальних кроків направлених на боротьбу з піратством.

Одна річ, якою змогла в результаті переговорів похвалитись українська сторона - це порозуміння в питаннях макроекономічної реформи. Переговори на рівні заступників голови департаменту міністерства фінансів США та голови розпорядника міжнародного валютного фонду задовольнили українську делегацію. Зокрема, економічний радник українського посольства в США з макроекономічних питань Володимир Макуха повідомив:

Отож, обмін позиціями в економічній сфері між двома країнами триває. Америка залишається найбільшим західним інвестором на українському ринку. І держави, справді, зацікавлені у покращенні взаємовідносин. Та для американського бізнесу ключовим залишається питання про політичну стабільність в Україні, оскільки це є найважливішою страховою умовою капіталовкладень в українську економіку.

Отож, обмін позиціями в економічній сфері між двома країнами триває. Америка залишається найбільшим західним інвестором на українському ринку. І держави справді зацікавленні у покращенні взаємовідносин. Та для американського бізнесу ключовим залишається питання про політичну стабільність в Україні , оскільки це є найважливішою страховою умовою капіталовкладень в українську економіку.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG