Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїльські танки за підтримки бойових гелікоптерів увійшли сьогодні у місто Хеврон на Західному березі Йордану


Ізраїльські танки за підтримки бойових гелікоптерів увійшли сьогодні у місто Хеврон на Західному березі Йордану

З гелікоптерів було завдано удару по об’єктах палестинської служби безпеки. Щонайменше вісім палестинців загинуло, поранено близько 30-ти. Повідомляють також, що 17-х палестинців заарештували.

Ізраїльське командування заявляє, що цю військову операцію розпочали у відповідь на напад у суботу озброєного палестинця на єврейське селище поблизу Хеврона, внаслідок якого четверо ізраїльтян були вбиті.

Палестинський міністр інформації Абед Рабо у відповідь на ізраїльську заяву, сказав:

"Ми вважаємо, що уряд Ізраїлю, схвалюючи рішення про нову окупацію Хеврона, керувався насправді бажанням продовжувати війну проти палестинського народу".

Сьогодні очікують прибуття американських та британських експертів із питань безпеки до міста Рамалли, що сприймається першим кроком до розблокування там штаб-квартири глави Палестинської автономії Ясира Арафата.

Експерти планують обговорити технічні деталі передачі шістьох осіб, яких розшукує Ізраїль за підозрою у вбивстві ізраїльського міністра Рехавема Зееві. Це є умовою надання свободи пересування Ясиру Арафатові. Підозрювані перебуватимуть у палестинській в’язниці під охороною співробітників американських та британських служб безпеки.

Раніше сьогодні Рада Безпеки ООН надала Ізраїлю ще один день для ухвалення рішення про допуск міжнародних експертів у Дженін для розслідування дій ізраїльських військових.

Палестинська влада заявляє, що у таборі для біженців у Дженіні ізраїльські військові вбили сотні мирних жителів. Ізраїль твердить, що під час нещодавньої військової операції загинуло кілька десятків осіб і більшість із них – озброєні палестинці.
XS
SM
MD
LG