Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїльські війська за підтримки танків увійшли сьогодні у одне із селищ поблизу Віфлеєма на Західному березі Йордану


Ізраїльські війська за підтримки танків увійшли сьогодні у одне із селищ поблизу Віфлеєма на Західному березі Йордану

Як заявляє ізраїльське командування, операцію розпочато з метою знищення терористів, які переховуються у селищі.

Учора ізраїльські війська увійшли у місто Хеврон. Під час операції було вбито щонайменше 9 палестинців та близько двохсот осіб були допитані в перебігу розслідування справи про напад озброєного палестинця на єврейське селище поблизу Хеврона, внаслідок якого загинуло четверо ізраїльтян.

Чільний представник ізраїльської армії заявив, що, ймовірно, сьогодні війська буде виведено з Хеврона.

Тим часом, ізраїльський уряд сьогодні має вирішити питання про дозвіл на прибуття місії ООН у Дженін.

Ізраїль звернувся до Сполучених Штатів надати гарантії того, що у підсумковій доповіді місії ООН із розслідування збройних сутичок у Дженіні не буде зроблено жодних висновків. Це одна із шести умов, на яких Ізраїль готовий допустити місію у Дженін. Про це мовиться у листі ізраїльського міністра закордонних справ Шимона Переса до державного секретаря США Коліна Пауелла.

Генеральний секретар ООН Кофі Аннан заявив учора, що необхідно якнайшвидше з’ясувати правду щодо того, що трапилося у Дженіні під час ізраїльської військової операції.

Палестинці стверджують, що сотні мирних жителів табору біженців у Дженіні були вбиті ізраїльськими військовими під час нещодавньої операції. Ізраїль, із свого боку, заявляє, що загинули десятки осіб, головним, чином, палестинські бойовики.
XS
SM
MD
LG