Доступність посилання

ТОП новини

Кримський парламент нового скликання розпочав свою роботу зі скандалу


Кримський парламент нового скликання розпочав свою роботу зі скандалу

Симферополь, 30 квітня 2002 - Сімнадцять комуністів-депутатів кримського парламенту, у тому числі - екс-спікер Леонід Грач, звернулися у вівторок до прокурора Криму Одександра Доброріза з вимогою провести перевірку фактів посадових фальсифікацій під час голосування з виборів голови Верховної Ради АРК у понеділок, коли спікером став Борис Дейч.

Депутати-комуністи переконані у фальсифікації результатів виборів спікера місцевого парламенту. У заяві на адресу прокурора автономії вони також висловили недовіру рахунковій комісії і зажадали проведення перевиборів голови Верховної Ради АРК. Нагадаю, що в понеділок боротьбу за крісло спікера виграв член Партії регіонів Борис Дейч, який набрав 52 голоси. Комуніста Леоніда Грача підтримали лише 22 депутати. Утім, поки що реакції прокуратури на це звернення – немає.

У вівторок виконання нових обов’язків прем’єра розпочав Сергій Куницин, якого постійний представник Президента України в Криму Анатолій Корнійчук і новообраний голова Верховної Ради автономії Борис Дейч представили членам кримського уряду. Втім, за чинним законодавством, із звільненням голови Ради міністрів АРК, у відставку йде увесь склад уряду автономії. Сергій Куницин зобов’язав урядовців виконувати свої посадові обов’язки до закінчення формування Ради міністрів Криму. Консультації з цього приводу розпочалися ще учора. Як очікується це питання Верховна Рада автономії розгляне 15 травня.

Тим часом Кримська агенція новин поширила дані про якісний склад кримського парламенту. Отже, із 93-х зареєстрованих депутатів – 86 чоловіків і лише 7 жінок, 92-а депутати мають вищу освіту й один – незакінчену вищу. За партійною приналежністю лідирують комуністи – їх 15 осіб, аграріїв - 11, 8 - членів НДП, по три – Партії регіонів та СДПУ(о), два представники Партії “За Русь єдину” і по одному – члену Селянської партії, Партії промисловців і підприємців, Русько-Українського Союзу, "Трудової України" і партії "Демократичний союз". У кримському парламенті 41 росіянин, 35 українців, 7 кримських татар, 4 євреї, 2 гагауза, а також чех, вірменин, грек та абхаз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG