Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську відбулася науково-теоретична конференція під назвою “Туризм на Прикарпатті: сьогодення та перспективи”


В Івано-Франківську відбулася науково-теоретична конференція під назвою “Туризм на Прикарпатті: сьогодення та перспективи”

Івано-Франківськ, 6 травня 2002 - На конференції було розглянуто питання розвитку туристично-рекреаційної інфраструктури регіону.

На конференції, яка відбулася в обласному центрі Прикарпатті, відзначалося, що Івано-Франківщина зацікавлена в якнайшвидшому розвитку та прогресі туристичної галузі. Саме ця сфера місцевої економіки в перспективі може надавати найбільші фінансові надходження до бюджету. Однак зараз на перешкоді розвитку туризму в регіоні ускладнений візовий режим, недостатньо розвинута туристично-рекреаційна інфраструктура, порівняно низький рівень послуг та вагома конкуренція з боку сусідніх держав, що входять до Карпатського єврорегіону. На сьогоднішній день в Івано-Франківській області працює 38 туристичних фірм, кожна з яких упродовж літнього сезону приймає туристів на відпочинкових базах у Карпатах. Кількість тих іноземних туристів, які зацікавлені у відпочинку на Івано-Франківщині, незважаючи на перешкоди, постійно зростає. Однак як підприємці, так і науковці, виступаючи на конференції, відзначали, що зараз перспективи в розвитку туризму має створення мережі невеликих приватних готелів та розвиток сільського зеленого туризму. Саме ці напрямки не вимагають значних інвестицій, швидко окуповуються і дають змогу залучити кошти в сільські та проблемні гірські території області. Однак для відкриття мережі невеликих готелів необхідне формування механізмів, які б заохочували залучення громадян до підприємницької діяльності у сфері туризму, спрощували процедуру реєстрації таких підприємств. Участь у конференції взяли представники управління туризму обласної держадміністрації та Ради з туризму Карпатського регіону. Вони запевнили, що лобіюватимуть прийняття вищими органами влади всіх відповідних рішень щодо напрацьованих під час конференції документів та рекомендацій.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG