Доступність посилання

ТОП новини

Як Юрій Єхануров, тепер депутат ВР від блоку „Наша Україна”, дивиться на подальший розвиток реформ в Україні - зі столиці США передаємо


Як Юрій Єхануров, тепер депутат ВР від блоку „Наша Україна”, дивиться на подальший розвиток реформ в Україні - зі столиці США передаємо

Вашингтон, 6 травня 2002 - Проблеми зі свободою преси в Україні не єдине, що перешкоджає налагодженню дійсно тісних стосунків між Сполученими Штатами та Україною. За останній рік між країнами спостерігається різке зниження торгівельного балансу, економічна та політична нестабільність, викликає неабияку стурбованість найбільшої країни інвестора – США. Але американські продовжують уважно стежити за розвитком процесів в Україні.

У п'ятницю, 3 травня в Центрі міжнародного приватного підприємництва у Вашингтоні зібрав велику кількість зацікавлених колишній перший заступник прем'єр-міністра України Юрій Єхануров.

Розпочинаючи свій виступ Юрій Єхануров підкреслив, що він представляє команду Віктора Ющенка і вважає, що його уряд дав старт для розвитку економіки в Україні. Цю програму підтримали виборці і тепер у парламенті вони сконцентруються на прийнятті необхідних економічних законів. Якщо говорити конкретніше про програму, то Юрій Єхануров зазначив:

«В парламенті буде значно менше лівих сил, і це дає можливості нам повернутися до таких засадничих законів, як закон про власність, чітко проголосити про нерівність приватної власності. Друге питання пов’язане з корпоративними правами. Нарешті, треба прийняти закон про акціонерні товариства, і ми вважаємо, що треба досить серйозно захистити права акціонерів, особливо дрібних акціонерів. Також - це ціла низка законів, які пов’язані з правилами гри, – мова йде про цивільний кодекс та про низку інших кодексів. Ми хочемо розробити однакові правила гри для всіх українців, для всіх тих, хто працює в Україні.»

На окреме запитання радіо „Свобода” про те чи вдасться уряду Кінаха втриматись і чи є перспектива з цим урядом продовження економічного зростання в Україні Юрій Єхануров зазначив:

«Я вважаю, що уряд Кінаха працює не професійно - до цього часу не представлена програма дій уряду, і народ не розуміє, куди веде цей уряд. Друга ознака непрофесійності - це прийняття дефіцитного бюджету. Ми вважаємо, що зараз уряд займається тим, що латає дірки. Тобто спочатку створили такі умови, а тепер збираються їх героїчно подолати. Ми проти такого героїзму, і я вважаю, що уряд має відзвітувати за свою діяльність десь за 9 місяців. Як кажуть, “з’їсти все, що було підготовлено” під час виборчої кампанії, коли блок “За єдину Україну” відповідає за нинішню економічну політику.»

Висловився Юрій Єхануров і з приводу україно-американських економічних взаємин. Він ще раз підтвердив різке скорочення взаємного товарообігу:

«Досить різко зменшився товарооборот між нашими країнами. І йдеться не тільки про Сполучені Штати Америки, нажаль, і з Росією така сама ситуація. Тобто мова йде про дострокову експортно-імпортну політику. Звичайно, треба українцям дуже серйозно над цим задуматися. В мене складається враження, що негаразди, які є, це, все-таки, результат прийняття тактичних рішень всупереч стратегічним інтересам України.»

Народний депутат Юрій Єхануров зрештою, оптимістично дивиться на розвиток України, чим дуже обнадіяв американських слухачів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG