Доступність посилання

ТОП новини

Меджліс кримськотатарського народу має намір взяти активну участь у формуванні республіканської влади


Меджліс кримськотатарського народу має намір взяти активну участь у формуванні республіканської влади

Симферополь, 13 травня 2002 - Цього тижня в Симферополі має відновитися процес формування нової кримської влади. В середу розпочнеться чергове засідання місцевого парламенту, де кадрові питання будуть головними. А наприкінці минулого тижня Меджліс кримськотатарського народу офіційно висунув своїх представників до складу уряду автономії та президії Верховної Ради АРК.

Я повідомила у суботу прес-служба Меджлісу, цей представницьких орган кримськотатарського народу на своєму засіданні підтримав кандидатуру заступника голови Бахчисарайської райдержадміністрації, депутата Верховної Ради АРК, одного з лідерів Меджлісу Ільмі Умерова на посаду віце-спікера кримського парламенту. Крім того, Меджліс висунув на посаду заступника голови Ради міністрів АРК депутата Едіпа Гафарова, який досі працював головою Республіканського комітету у справах національностей і депортованих громадян. У свою чергу, на цю посаду Меджліс рекомендує делегата Курултаю (загальнонаціонального з’їзду) Сервера Салієва.

За інформацією керівника прес-служби Лілі Ашикової, Меджліс також рекомендував на посаду міністра промисловості Криму депутата Азіза Абдуллаєва, який до цього був його заступником, а на посаду міністра праці і соціального захисту – Едема Еннанова, котрий уже працював тут 4 роки тому.

На засіданні ухвалено рішення, про яке Ільмі Умеров оголосив ще три тижні тому, коли було сформовано не ліву парламентську більшість, про введення депутатів, підтриманих на виборах Курултаєм кримськотатарського народу, до групи «Стабільність» у Верховній Раді Криму, яка підтримує кримського прем’єра Сергія Куницина. Зараз у парламенті автономії – 7 депутатів з-поміж кримських татар, із яких - шестеро є висуванцями Меджлісу.

Досі і в парламенті, і в уряді Криму кримські татари були представлені лише комуністом Лентуном Безазієвим. Після програшу лівих, на владному олімпі півострова виникла така ситуація, що репатріанти, вперше за останні чотири роки отримали реальну змогу впливати на формування керівництва автономії. Наскільки успішно це вдасться Меджлісу – покаже час. Перші результати стануть відомі уже 15 травня, коли відновить свою роботу перша сесія Верховної Ради АРК.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG